• De NAVO: al 65 jaar een obstakel voor de vrede

  Op 4 april 2014 viert de NAVO haar 65ste verjaardag

  Analyse

  Op 4 april viert de NAVO haar 65ste verjaardag. Laat ons voor de gelegenheid enkele kanttekeningen plaatsen bij het officiële verhaal over 's werelds machtigste militaire bondgenootschap. Neen, de NAVO was niet bedoeld om Europa te verdedigen tegen een invasie vanuit de Sovjet-Unie... Wat ons ook dadelijk helpt verklaren waarom de NAVO na het verdwijnen van de Sovjet-Unie is blijven voortbestaan.

Recente artikels
 • Leven met de bezetting: hoe Palestijnse jongeren omgaan met de Israëlische repressie

  Analyse

  Jongeren in Jeruzalem leven onder het alziend oog van de Israëlische bezetter. Honderden camera's registreren wat er gebeurt in de straten, checkpoints controleren de toegang tot de wijken, de politie is alomtegenwoordig. Palestijnse jongeren zijn gevangenen in hun eigen hoofdstad.

 • Tweehonderd op die-in tegen Obama en de EU

  200 betogers in Brussel tegen vrijhandel en militarisering

  Verslag

  In de bezette stad Brussel hebben 200 vredesactivisten vanmiddag hun ongenoegen geuit over de militaire en economische politiek van Obama en de EU: "Pas d'argent pour la guerre, mais pour combattre la misère!"

 • World Peace Council wordt 65 jaar in 2014

  Intals bijdrage aan de WPC-meeting in Belgrado, 21 maart 2014

  Verslag

  Tussen 20 en 26 april 1949 werd het eerste Wereldcongres voor organisaties van Partizanen voor Vrede georganiseerd. Het werd simultaan georganiseerd in Praag en Parijs. Een jaar later werd in Warschau, in aanwezigheid van 221 gedelegeerden van over de hele wereld, het tweede congres georganiseeerd. De World Peace Council werd opgericht met als voorzitter de gekende fysicus Fréderic Joliot-Curie

 • Verkiezingsdebat 11.11.11: "België is geen eiland"

  Enkele kopstukken in hun hemd gezet

  Verslag

  Een volle zaal in de Roma in Borgerhout bewees dat internationale thema's de kiezer minder koud laten dan de politieke agenda doet vermoeden. Twee maanden voor de verkiezingen zat de kritische burger op het puntje van zijn stoel. Met nieuwsgierigheid luisterde hij naar de standpunten van Sabine De Bethune(CD&V), Wouter Van Besien(GROEN), Wilfried Van Daele(NV.A), Annemie Turtelboom(open VLD), Peter Mertens(PVDA+) en Bruno Tobback(SP.A).

Intal in beweging
 • Towards Accountability and Justice for Iraq: April 16-17, 2014

  De internationale vereniging van democratische advocaten (IADL) houdt haar 18de congres in Brussel

  Activiteit

  Brussel-16,17/ 04- In een samenwerking met IADL organiseert het Brussells Tribunaal op woensdag 16 en donderdag 17 april een commissie “accountability and justice for Iraq”.

 • "Iraq Today"

  Debat met o.a. Dahr Jamail, Haifa Zangana,...

  Activiteit

  Brussel -16/04- Hoe is de situatie in Irak anno 2014, 11 jaar na de Amerikaanse invasie? En wat verwachten de Irakezen van de Belgische vredesbeweging?

 • Paasmars: De Groote Oorlog in Leuven – Lessen voor vandaag

  Activiteit

  Leuven - 21/04 - De LeCoTo neemt u mee op een wandeltocht door Leuven en stopt bij de belangrijkste monumenten, pleinen, straten en plakkaten die het verhaal van “De Groote Oorlog” en veel meer vertellen.

 • Cuba als model van duurzame ontwikkeling

  quiz, film en geanimeerd debat met Isabelle Vanbranant (ICS) en Steven Vromman

  Fotoreportage

  We kunnen nog veel leren van onze zuiderburen. Dit werd duidelijk tijdens deze avond waarop we een virtuele reis maakten naar Cuba; het land die door de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de hieropvolgende drastische daling van de olie-toevoer, meer dan gelijk welk land ter wereld heeft moeten inzetten op een duurzame vorm van ontwikkeling.

 • Intal joins the energy revolution!

  Fotoreportage

  Intal wil een grotere klimaat, sociale en politieke rechtvaardigheid omdat we ons ervan bewust zijn dat dit haar belang heeft op wereldschaal. Het gaat niet over klimaatverandering, maar over systeemverandering. De bescherming van de leefomgeving noodzaakt een andere manier van produceren en consumeren.

intalFiesta