• Parijs: solidariteit in plaats van polarisering

  Analyse

  13 november 2015 zal nog lang in het geheugen van de Fransen en de rest van de wereld gegrift staan. Minder dan één jaar na Charlie Hebdo sloeg de terreur voor een tweede keer toe. Wat intal toen schreef is vandaag nog altijd geldig: "Tegenover de politiek van angst en verdeel-en-heers plaatsen wij solidariteit en samenwerking".

Recente artikels
 • 10 December: Neem het op voor milieuactivisten in het Zuiden!

  Breng je stem uit voor de Stop the Killings Human Rights Award

  Nieuws

  Eind november trekken we met massa's mensen naar Parijs om een rechtvaardig klimaatakkoord af te dwingen. In het Zuiden komen ook veel activisten op voor het behoud van hun land en tegen de plundering van natuurlijke rijkdommen. Ze vragen hetzelfde als wij, maar bekopen het met hun leven. We willen hen een hart onder de riem steken en zetten 4 organisaties of individuen in de kijker voor hun buitengewoon engagement. Stem nu voor je favoriet!

 • Vijf vragen en antwoorden over de Palestijnse jongeren in opstand: Wie, wat, hoe, waarom en wat kunnen wij doen?

  Analyse

  In Hebron werd het gezondheidscentrum van de partnerorganisatie van G3W, de “Health Work Commitees” (HWC), gisteren gesloten door het Israëlisch leger. Patiënten en dokters mogen het centrum niet binnen of buiten. Het zoveelste incident in een escalatie van geweld waarbij de media inzoomen op jonge Palestijnse messentrekkers. Maar wat zit er echt achter het geweld?

 • België moet net besparen op defensie

  Argumenten van VS-ambassadrice Denise Campbell Bauer houden geen steek

  Analyse

  De Belgische regeringen willen al een tijdje het budget van defensie verhogen. Dat past in het kader van het NAVO-lidmaatschap. Dat was zo met de vorige regering Di Rupo, dat is niet anders onder de huidige regering Michel-De Wever. Maar waarom zouden we niet de omgekeerde weg bewandelen?

 • Multinationals: de aartsvijanden van het klimaat

  “Elke vijf seconden wordt het equivalent van het gewicht van een Eiffeltoren aan natuurlijke bronnen ontgonnen uit ecosystemen en mijnen.”

  Analyse

  Op het moment dat we vaststellen dat multinationals steeds machtiger worden, is het belangrijk na te denken over hun impact op het klimaat en het milieu.

 • Nooit meer oorlog?

  De teloorgang van een vreedzame politiek

  Analyse

  Als een drietrapsraket werd het nieuws gelanceerd: Eerst berichtte De Morgen over de details van de vervanging van de gevechtsvliegtuigen, en twee dagen later werd bekend gemaakt dat de VS zouden investeren in de kernwapenfaciliteiten te Kleine Brogel. Als klap op de vuurpijl hield NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op Terzake een pleidooi voor een vergroting van het Belgische defensiebudget.

Intal in beweging
 • Internationale Mensenrechtendag : Actie Stop the Killings

  Toon je solidair met mensenrechtenactivisten in het Zuiden

  Event

  Milieuactivisten worden steeds vaak het slachtoffer van (dodelijk) geweld. Vooral inheemse bevolkingsgroepen worden geviseerd. Met een nieuwe campagne en bijhorende mensenrechtenprijs, wil Stop The Killings dit jaar speciale aandacht vragen voor deze zorgwekkende evolutie. Op 10 december steken we onze collega’s in het Zuiden een hart onder de riem in Brussel.

 • 1000 handtekeningen voor een Lumumbaplein in Elsene

  Persbericht

  In november 2014 lanceerde intal Congo een petitie om het plein zonder naam achter de Sint-Bonifaciuskerk (op het kruispunt van de Jules Bouillon en Bouréstraat) in de Matonge wijk de volgende naam te geven:

  "Patrice Emery Lumumba - Eerste Minister van de Republiek Congo tussen 1960 en 1961" - We zijn blij te kunnen aankondigen dat de kaap van de 1000 handtekeningen werd gehaald.

 • Intal Vormingsweekend

  Event

  Op 20 en 21 februari zal het jaarlijkse vormingsweekend van intal doorgaan, opnieuw in de lokalen van GC De Kriekelaar te Schaarbeek.

 • Intal Fiesta

  Event

  Save the date! Op 16 april kunnen jullie weer de benen strekken op Zuiderse muziek, want de intal Fiesta is back!

 • Nationale betoging tegen de aankoop van gevechtsvliegtuigen

  Event

  Brussel - 24/04/16 - Wat wil jij doen met 6 miljard euro? Komt het duidelijk maken op 24 april 2016 samen met het platform www.geengevechtsvliegtuigen.be

Save the Climate