• OVERWINNING - KU Leuven stopt samenwerking met Israëlische politie

  Nieuws

  Dankzij de aanhoudende campagne van een 15-tal organisaties, waaronder intal, en vooral een groep van 40 Leuvense academici, heeft de KU Leuven aangekondigd dat ze niet meer zal deelnemen aan het programma LAWTRAIN, dat gefinancierd wordt door het Europese Horizon 2020. Rector Luc Sels van de KU Leuven beoordeelt de deelname van het Israëlische ministerie van Openbare Veiligheid als problematisch omwille van ethische redenen.

Recente artikels
 • Libië: weer slavernij door Europees beleid

  Analyse

  Onlangs zond de Amerikaanse nieuwszender CNN gruwelijke beelden uit. In een dorp niet ver van de Libische hoofdstad Tripoli werden migranten als slaaf verkocht, voor een bedrag tussen 300 en 500 dollar. Plots komt het monster van de slavernij weer opduiken, een monster dat de Afrikaanse bevolking zo lang heeft geteisterd. Een artikel van Maxime Vancauwenberge en Antoine Moens de Hase.

 • 100 jaar kolonisatie van Palestina, in de schaduw van Balfour

  Interview met David Cronin

  Analyse

  100 jaar geleden gebeurde iets wat de toekomst van Palestina zou bepalen. Op 2 november 1917 schreef de Britse Lord Balfour een brief aan de Zionistische Federatie waarin hij de steun toezegde van de Britse regering voor de creatie van een Joods nationaal tehuis in Palestina. Deze brief lag aan de oorsprong van de kolonisatie van Palestina die tot vandaag loopt. David Cronin schreef zijn recentste boek erover.

 • EU bestraft de dialoog in Venezuela

  Analyse

  De 28 EU-ambassadeurs keurden op 8 november 2017 sancties tegen Venezuela goed. Die sancties voorzien in een zwarte lijst van personen of organisaties, verenigingen en partijen die gestraft worden voor hun betrokkenheid bij wat de EU als onderdrukking van de oppositie beschouwt.

 • Het witwaseffect van Law-Train

  Open brief van Eva Brems verschenen in De Standaard (7/02/2017)

  Opinie

  De Europese Unie, het federale parket en de KU Leuven werken samen met de Israëlische politie. Eva Brems vindt het hoog tijd om daar een einde aan te maken.

 • Minister Reynders, België moet geen partij kiezen in de Congolese aangelegenheden

  Open brief aan Didier Reynders, Vice-Premier en minister van Buitenlandse Zaken van België

  Persbericht

  Congo gaat doorheen een turbulente periode. Hoewel het raadzaam is in zo'n situatie voorzichtig te zijn, lijken onze politieke leiders “kamp gekozen te hebben” voor de oppositie. Maar is dat werkelijk een goede zaak voor Congo? Intal-Congo stelt zich vragen en richt daarom deze open brief aan Didier Reynders om hem te herinneren aan enkele basisprincipes, waaronder het principe van niet-inmenging.

Intal in beweging
 • Actie: Stop The Killings!

  Event

  Sociale bewegingen en activisten in Colombia, Guatemala en de Filipijnen zijn het slachtoffer van voortdurende staatsrepressie, net zoals brede delen van de bevolking. Om hun strijd voor rechtvaardigheid te steunen, organiseert het platform Stop The Killings naar aanleiding van de Internationale Dag voor de Mensenrechten een symbolische actie waarin we aandacht vragen voor hun strijd voor mensenrechten.

 • Foto : Par Harry Pot — Nationaal Archief Fotocollectie Anefo, CC BY-SA 3.0 nl (Wikimedia Commons)

  Dekolonisering: Laat ons samen herdenkingsplaatsen creëren

  Opinie

  Het debat over het weghalen van standbeelden van militairen uit de Amerikaanse burgeroorlog die behoorden tot het kamp van de verdedigers van de slavernij, doet ons eraan herinneren dat er in België ook nog werk is op vlak van dekolonisering. In plaats van symbolen uit het verleden te vernietigen, is het beter ze toe te lichten en er nieuwe op te richten.

 • Boekvoorstelling: Balfour's Shadow van David Cronin - Antwerpen

  Event

  Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Balfour-verklaring stelt journalist en auteur David Cronin op zaterdag 2 december zijn boek "Balfour’s Shadow - A Century of British Support for Zionism and Israel" voor. Hij gaat in gesprek met Martine Vandevelde over de geschiedenis van de Israëlische bezetting van Palestina.

 • Loop mee met intal tijdens de Corrida

  Event

  intal Leuven gaat opnieuw de sportieve toer op. Vorig jaar namen we voor het eerst deel aan de jaarlijkse Leuvense Corrida en konden we meer dan €3.000 voor de acties en campagnes van intal. Dit jaar gaan we opnieuw voor een even goede of nog betere prestatie. Doe je mee?

Lumumba