DRINGEND: schrijf NU de Belgische regering aan om de gedwongen transfer van Gazanen een halt toe te roepen

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais.

Israël heeft de VN 24 uur de tijd gegeven om 1,1 miljoen Palestijnen uit het noorden van de Gazastrook te ‘evacueren’.

Dit is onmogelijk. De wegen zijn volledig vernield. De rest van Gaza (één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld) heeft de capaciteit niet om op zo’n korte termijn meer dan 1 miljoen mensen op te vangen.

Dit is géén evacuatie, want dit lijkt zeer onwaarschijnlijk omkeerbaar. Experten verklaren dat dit eerder om een gedwongen transfer gaat, een oorlogsmisdaad volgens de Conventies van Génève.

De Israëlische grond invasie die naar verwachting zal volgen, zal leiden tot gruwelijk massaal geweld tegen Palestijnse burgers. De Palestijnen wordt verteld dat ze moeten vertrekken, maar ze zitten volledig in de val en kunnen nergens heen voor hun veiligheid.

Sinds zaterdag heeft Israël al minstens 1.600 Palestijnen gedood, waaronder meer dan 400 kinderen. In deze periode heeft Israël ook minstens 12 VN-medewerkers gedood.

intal roept op om massaal protest mailings uit te sturen  naar onze regering Doe dit vanavond en morgen, zodat onze Belgische regering onder druk staat om bij de VN aan te dringen op een uitzonderlijke meeting.  Gazaanse burgers moeten beschermd worden.

Stuur uw emails naar :

hadja.lahbib@diplobel.fed.be
remy.esquiliche@diplobel.fed.be

Minister Gennez (also FA)
info@gennez.fed.be
rebecca.castermans@diplobel.fed.be

Voorbeeldmail:

Beste xxx,

Vanochtend heeft Israël 1,1 miljoen Palestijnen bevolen om de noordelijke helft van de bezette Gazastrook te « evacueren », wat VN-functionarissen ertoe aanzette om te waarschuwen voor een dreigende en ongekende catastrofe, met de volledige steun, financiering van de VS en Europa.

Het aanpakken van de onderliggende oorzaken en de absolute noodzaak om het internationaal recht te respecteren en beschermingsplicht van burgers na te leven, is absoluut belangrijk.

De hoogste prioriteit is nu om regeringen en de VN onder druk te zetten om een staakt-het-vuren af te kondigen, om bescherming te bieden aan burgers en om Israël, de bezettingsmacht, te dwingen om dringend humanitaire hulp toe te laten, inclusief voedsel, water en elektriciteit, aan de 2,3 miljoen Palestijnen die vastzitten in de door Israël bezette en hermetisch belegerde Gazastrook.

Al meer dan 7 dagen liggen de Palestijnen in Gaza onder de meest intense en willekeurige Israëlische bombardementen ooit, gericht op huizen, markten, scholen en universiteiten, ziekenhuizen, gezondheidswerkers, journalisten en de gehele civiele infrastructuur. De Israëlische bezettingstroepen voeren hun « Dahiya Doctrine » uit, die juist oproept tot « disproportioneel geweld » om de schade aan burgers en civiele infrastructuur te maximaliseren.

Sinds zaterdag hebben de bommen van Israël meer dan 1.600 Palestijnen vermoord, waarvan meer dan een derde kinderen. Meer dan een half miljoen mensen zijn ontheemd, zelfs vóór de dreigende catastrofale « evacuatie » orders.

We moeten nu handelen, met de grootst mogelijke urgentie.  Doe alles wat in uw macht is om deze gedwongen transfer van de Gazaanse bevolking tegen te houden. 

De meest dringende eisen zijn:

  • Een onmiddellijk staakt-het-vuren
  • Onmiddellijk toelaten van humanitaire hulp
  • Nu VN-bescherming voor Palestijnen in Gaza
DRINGEND: schrijf NU de Belgische regering aan om de gedwongen transfer van Gazanen een halt toe te roepen
Retour en haut