• Een jaar na tyfoon Haiyan in de Filipijnen

  De slachtoffers blijven op hun honger

  Nieuws

  Nog steeds leven tienduizenden Filipinos in erbarmelijke omstandigheden na de doortocht van tyfoon Haiyan. Terwijl de overheid ervoor kiest om in de heropbouw vooral te focussen op de grote ondernemingen, blijft de bevolking in de kou staan. Intal wil in de herdenking van 1 jaar Haiyan ook de stem van de lokale slachtoffers laten horen.

Recente artikels
 • Chronologie van de campagne 'Stop G4S'

  Nieuws

  Dit artikel geeft slechts indirect achtergrond en analyses over de campagne. Wat dit artikel wil bereiken is dat iedereen een overzicht heeft van de initiatieven van de campagne. Dit artikel zal dan ook regelmatig bijgewerkt worden. Wil je meewerken met de campagne laat het ons dan weten via het contact formulier. En nog een tip, je begint best beneden te lezen.

 • Regeerakkoord Michel I zet in op meer oorlog

  Intal analyseert het hoofdstuk Defensie

  Analyse

  Enkele weken geleden werd al duidelijk dat alle regeringspartijen (N-VA, CD&V, Open-VLD en MR) graag ten oorlog trekken, toen ze stemden voor de inzet van de Belgische F-16's in Irak. Uit het regeerakkoord blijkt dat ze defensie verder in deze richting willen laten evolueren.

 • Breng je stem uit voor de Human Rights Awards

  Stop the Killings

  Nieuws

  Op 9 december is het weer zover. Dan komt u te weten wie dit jaar de ‘Human Rights Award’ van Stop The Killings in ontvangst mag nemen. Met de prijs wil het actieplatform aandacht vragen voor individuen of organisaties, die zich in 2014 positief of negatief hebben onderscheiden met betrekking tot de mensenrechtensituatie in hun land. Breng je stem uit en kom naar de actie!

 • "Wie vecht voor de vrijheid van Marwan Barghouti en de onafhankelijkheid van Palestina zal op een dag fier zijn op zichzelf"

  Verslag & video van de conferentie met Fadwa Barghouti op ManiFiesta

  Verslag

  Op 20 september organiseerden intal en Geneeskunde voor het Volk (GVHV) op ManiFiesta een conferentie met Fadwa Barghouti. Na enkele vragen van Hanne Bosselaers (GVHV), sneed de advocate en echtgenote van de opgesloten leider Marwan Barghouti een hele reeks thema’s aan. De emoties waren voelbaar, maar stonden een gedachtewisseling over mogelijke acties van internationale solidariteit niet in de weg.

 • Intal verzet zich tegen Belgische deelname aan IS-oorlog

  Opinie

  Intal verzet zich tegen een Belgische deelname aan de oorlog van de 'Coalition of the Willing' tegen de Islamitische Staat in Irak en Syrië.

  Volgens onze minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, “is er geen enkele kritiek op een mogelijke Belgische deelname". In werkelijkheid is het omgekeerde waar, er is geen enkel geldig argument om deel te nemen aan de Amerikaanse oorlog tegen IS.

Intal in beweging
 • filmavond "Dirty Wars"

  In samenwerking met intal

  Activiteit

  Dirty Wars is een aanklacht tegen de heimelijke en meedogenloze handelswijze van de VS in hun doorgeslagen War on Terror. Na de film is er een nabespreking met intal Greater Middle East.

 • Ayotzinapa 43

  Over de repressie van de Mexicaanse Staat

  Fotoreportage

  Maandagmiddag, 24 november, kwamen Mexicanen, gesteund door vele anderen, samen aan de Mexicaanse ambassade. Ze eisten gerechtigheid van de lokale regering van de staat Guerrero voor de 43 studenten die geexecuteerd werden in Ayotzinapa. Intal was aanwezig en solidair met deze eisen.

 • Actie Intal Palestina Brussel: Stop G4S

  22 november, te Brussel

  Fotoreportage

  Op 22 november hielden 2 veiligheidsagentes van G4S heel wat passanten op het Muntplein te Brussel tegen. Het betrof een actietheater van de groep intal Palestina Brussel, om mensen te sensibiliseren rond de betrokkenheid van G4S in de bezetting van Palestijnse gebieden.

 • D19-20 - Omsingeling van de Europese top!

  Intal is lid van D19-20 en mobiliseert mee voor de actie

  Activiteit

  De Alliantie D19-20 verenigt boeren, werknemers, werklozen, jongeren, milieuactivisten, feministen, .... D19-20 ondersteunt en participeert in het actieplan van de vakbonden, en wil de Europese top van 19 december op een vreedzame manier te omsingelen.

 • Campagne: 6 miljard gaan in vlammen op #geengevechtsvliegtuigen

  Activiteit

  De regering Michel wil nieuwe gevechtsvliegtuigen kopen. Kostprijs: 6 miljard. Een studie van de universiteit Antwerpen toont aan dat de Belgische bevolking geen nieuwe 'jet fighters' wil. Gevechtsvliegtuigen zijn de slechtst mogelijke investering als we echt een bijdrage willen leveren tot vrede en stabiliteit.

 • Vierde Syrische kerstavond

  Syrische kerstavond met maaltijd, expositie en debat

  Activiteit

  Voor het vierde jaar op rij: het Syrische kerstfeestje van intal GMO. Een mix van lekker eten, expositie, analyse en muziek.

intalFiesta