Blog van Marc-Antoon

Vredesbeweging voelt politici aan de tand over F-35's

Samen met Vredesactie, Vrede en Pax Christi zijn we maandag langs de hoofdkwartieren van de politieke partijen getrokken. Wat vinden zij van de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen? De vredesbeweging is tegen. Een glimp van het standpunt van de verschillende partijen vind je in dit filmpje van 100 seconden.

Voor het bezoek ontvingen de partijen ook een vragenlijst. In bijlage vind je een overzicht van de standpunten van de partijen dat Vredesactie op een rijtje zette.

 

Oorlog en vrede: de EU zou beter een voorbeeld nemen aan Latijns-Amerika

Vorige week konden we in de kranten lezen dat Europa steeds openlijker oorlogszuchtig wordt.

Wie is er bang van een 79-jarige vredesactiviste?

Margaretta D'Arcy is een 79-jarige Ierse die achter de tralies zit omdat ze actie heeft gevoerd tegen het gebruik van Shannon Airport in Ierland door Amerikaanse en NAVO-gevechtsvliegtuigen op oorlogsmissie.

Hoe zou het nog zijn in Libië?

Gisteren (20 oktober) was het dag op dag twee jaar geleden dat de Libische leider Mouammar Khadaffi werd vermoord. Een reeks NAVO-landen onder leiding van de VS (waaronder België) was toen al meer dan 7 maand bezig (sinds 19 maart) aan een militaire interventie die was aangekondigd als « kort ».

 

Cynthia McKinney, grote dame van het anti-oorlogskamp in de VS, komt naar Manifiesta!

Met Cynthia McKinney wist intal een grote naam te strikken voor het debat 'Het Zuiden staat op'.

Al drie decennia is zij een dissidente stem in de Amerikaanse politiek, binnen en buiten het parlement.

De wereld zegt neen tegen een VS-interventie in Syrië

De VS staan met hun oorlogstaal aan het adres van Syrië meer dan ooit geïsoleerd. Dat is vorige week vrijdag nog eens duidelijk gebleken op de G20 in Sint-Petersburg.

Waarom geven de VS jaarlijks 1,3 miljard dollar aan het Egyptische leger?

En zouden de VS, nu het Egyptische leger zo brutaal tekeer gaat tegen de Moslimbroeders, die militaire hulp stopzetten ? (Antwoord : nee). Ik vertaalde een artikel hierover van Alex Kane. Hier zijn enkele fragmenten:

---

« Hier zijn vier redenen waarom de VS het Egyptische leger sponsort:

Hypocrisie over Belgische strijders in Syrië

 

Syrië in de tang. Daar zijn de massavernietigingswapens weer!

Er wordt duchtig mist gespoten over Syrië. « Assad wil chemische wapens inzetten » (waar hebben we dat nog gehoord?). «  Assad zoekt asiel op Cuba, in Ecuador, in Venezuela ». De geruchtenmolen draait op volle toeren, de echte vragen verdwijnen uit beeld. Missie geslaagd voor de PR-jongens in dienst van London, Parijs en Washington.

Inhoud syndiceren