Stop de betrokkenheid met Israëlische apartheid : Sancties nu!

Op donderdag 27 januari 2022 vindt een stemming plaats in de Kamer over Palestina om sancties te nemen tegen Israël.

Help ons om mee druk te zetten, en stuur een brief naar alle fractievoorzitters met de vraag om dit voorstel te steunen!

Waarom?

  • Het illegaal nederzettingenbeleid gaat ongestraft voort. De eerste minister van Israël, Naftali Bennett, kondigde eind december aan dat hij het aantal illegale nederzettingen op de Golanhoogte wil verdubbelen dit jaar. Momenteel wonen 427.800 kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, in Oost-Jerusalem wonen 215.067 kolonisten.
  • Europese bedrijven en financiële instellingen spelen een cruciale rol in de Israëlische illegale nederzettingen in Palestina. Maar liefst 672 banken (waaronder BNP Paribas), vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen ondersteunen bedrijven die actief zijn in bezet Palestijns gebied, goed voor een totaalsom van 255 miljard USD. Zo bleek uit het rapport ‘Don’t Buy into the Occupation’ dat 11.11.11, Fairfin en Intal samen met 23 Palestijnse en Europese organisaties uitbracht in september 2021. (1)
  • Palestijnen die als individu of met hun organisatie in opstand komen tegen de bezetting worden gecriminaliseerd, vervolgd of vermoord. Zo plaatste de Israëlische regering in oktober vorig jaar zes Palestijnse mensenrechtenorganisaties, waaronder directe partners van Belgische NGO’s, op de lijst van “terroristische organisaties”. (2)
  • Ook kinderen zijn slachtoffer van het Israëlische militair geweld. Volgens de organisatie Defence Children International vermoordde Israël vorig jaar 86 kinderen, wat 2021 het dodelijkste jaar maakt voor Palestijnse kinderen sinds 2014. 157 Palestijnse kinderen zitten vandaag in Israëlische gevangenissen.

Ondanks dit alles organiseren de Belgische overheden economische missies naar Israël, onderhouden Belgische bedrijven economische banden met bedrijven die medeplichtig zijn aan de bezetting en blijft Israël het internationaal recht met de voeten treden.

Kortom, de Israëlische apartheidspolitiek gaat ongestoord voort en vanuit politieke hoek blijft het muisstil.

Stuur een brief naar de fractievoorzitters vóór donderdag 27 januari via onderstaande link. Bedankt!

Stop de betrokkenheid met Israëlische apartheid : Sancties nu!
Scroll to top