Brussel, België – intal riep samen met andere organisaties op tot een protestactie op 3 september naar aanleiding van de brutale moorden op jongeren in Colombia. Lees hier het persbericht.

In volle pandemie is een waar bloedbad bezig in Colombia. Enkel in de maand augustus vonden 11 massamoorden plaats. De slachtoffers waren jongeren. De moorden lijken het werk van extreem-rechtste paramilitaire groepen die terreurtechnieken inzetten.

Sinds de ondertekening van het vredesakkoord in Colombia in augustus 2016 is er een systematische uitroeiingscampagne bezig van sociale leiders en mensenrechtenverdedigers die eisen dat het vredesakkoord wordt nageleefd. De eerste zeven maanden van dit jaar werden 181 mensen buitenrechtelijk vermoord en vonden 43 bloedbaden plaats.

Als Belgische en internationale solidariteitsorganisaties roepen we de Belgische regering en de Europese Unie op om druk te zetten op de Colombiaanse regering opdat het vredesakkoord dringend wordt nageleefd, opdat activisten, sociale bewegingen en burgers worden beschermd en opdat de onafhankelijkheid van justitie wordt gerespecteerd.

Een fotoverslag van Leopoldo E. #stoptheKillings

Bijeenkomst voor vrede in Colombia – Brussel
Schuiven naar boven