Bijeenkomst tegen annexatie : een succes voor solidariteit en rechtvaardigheid

Op zondag 28 juni kwamen meer dan 500 personen samen in Brussel op het Troonplein om hun afwijzing te tonen van het Israëlisch plan om illegaal een deel van het Palestijns grondgebied te annexeren. Ze protesteerden tegen de passiviteit van de internationale gemeenschap tegenover dit luguber plan. De organisatoren zijn blij over de grote opkomst, waarmee we tonen aan de Palestijnen dat ze altijd kunnen blijven rekenen op onze steun wereldwijd voor het verdedigen van hun rechten.

Een kleine groep activisten zijn jammer genoeg geïnfiltreerd in de bijeenkomst en hebben de koers proberen wijzigen. Ze scandeerden anti-semitische slogans. Verontwaardigd hebben de aanwezige Palestijnen onmiddellijk de organisatoren aangesproken en werden de onruststokers aangedrongen om onmiddellijk een einde te maken aan deze onaanvaardbare acties.

De organisatoren willen eraan herinneren dat solidariteit met de Palestijnse zaak gebaseerd is op de verdediging van het recht en waarden als gerechtigheid en gelijkheid. Deze solidariteit strookt niet met eender welke vorm van racisme, antisemitisme incluis.

Hieronder een fotoreportage. De foto’s zijn van Igor Pliner, waarvoor dank.

Bijeenkomst tegen annexatie : een succes voor solidariteit en rechtvaardigheid
Schuiven naar boven