Petitie : Stop Israëlische gezondheidsapartheid

De staat Israël wordt naarvoor geschoven als goed voorbeeld voor de vaccinatiecampagne in de huidige pandemie. Nochtans sluit Israël de Palestijnse bevolking uit die ze bezet in de Westelijke Jordaanoever, in Gaza net als een groot deel van de Palestijnen die in Jerusalem wonen. Ze laat hen in de kou staan zonder gezondheidsdiensten of vaccins, terwijl de inwoners van de illegale nederzettingen in Bezette Gebieden wel voorzien worden.

We aanvaarden deze situatie van gezondheidsapartheid niet. We verwerpen het beleid van kolonisering, bezetting, blokkade en apartheid dat Israël oplegt aan de Palestijnse bevolking.

Israël heeft als bezettende macht de plicht om de bezette bevolking dezelfde diensten aan te bieden met vaccins in dezelfde hoeveelheid en van dezelfde kwaliteit, net als de uitrusting voor testing, bescherming, zorg (medicijnen en zuurstof). Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen moeten ook beschermd worden.

AFPS en ECCP, waar intal lid van is, roepen de Europese Unie op om Israël te wijzen op haar verplichtingen die ze heeft onder internationaal recht als bezettende macht op vlak van gezondheid. We roepen op alle samenwerking te beëindigen met Israël zolang deze voorwaarden niet zijn vervuld.

Teken de internationale petitie hier gericht aan M. Josep Borrell, Hoge Vertegenwoordiger bij de Europese Unie voor Buitenlands Beleid en Veiligheid

Petitie : Stop Israëlische gezondheidsapartheid
Schuiven naar boven