Geen geld voor de oorlogen van de NAVO!

Geen geld voor de oorlogen van de NAVO!

Ben jij net zoals ons verontwaardigd dat de regering de spanningen tussen de VS/NAVO en Rusland gebruikt als excuus om de militaire uitgaven te verhogen?

Dat is 14 miljard euro belastinggeld dat we hoognodig hebben voor lagere energieprijzen, om armoede te bestrijden of om het klimaat te redden. Laten we onze krachten bundelen in de strijd voor vrede, milieu en sociale rechtvaardigheid!
#NoMoney4War

Geen oorlog in Ukraïne!

Geen geld voor de oorlogen van de NAVO!

De spanningen tussen de VS/NAVO en Rusland – twee kernwapenmachten – nemen alarmerende proporties aan met massale troepenverplaatsingen en wapenleveringen. Deze confrontatiepolitiek kan alleen maar verliezers opleveren.

Oekraïne betaalt een zware economische en menselijke prijs voor de nationalistische vijandelijkheden die op internationaal niveau worden aangewakkerd. De spanningen doen de gasprijzen de pan uit rijzen en brengen duizenden Belgische gezinnen letterlijk op de knieën.

Wij kiezen de weg van de dialoog en vrede. Er zijn diplomatieke oplossingen voor de crisis. We vragen onze politici en media om niet langer in de militaire logica mee te stappen en het gezond verstand te laten zegevieren.

We zijn verontwaardigd dat de spanningen gebruikt worden om de verhoging van het Belgische defensiebudget met nog eens 14 miljard extra te rechtvaardigen. Dat is onaanvaardbaar in tijden van hoge sociale noden!

We eisen:
1. Onmiddellijke onderhandelingen voor de-escalatie
2. Het stoppen van dreigementen, troepenopbouw en wapenleveringen aan alle partijen
3. Een staakt-het-vuren in Oekraïne en de uitvoering van bestaande akkoorden
4. Het stoppen van de uitbreiding van de NAVO
5. Geen nieuwe miljardenverhoging van het defensiebudget. Investeer in gezondheidszorg, onderwijs, sociale vooruitgang en klimaatmaatregelen!

Ondertekende organisaties op 1/02/2022:

Agir pour la Paix
Ander Europa, CSOTAN
Forum Nord Sud
intal
Leuvense vredesbeweging
PVDA/PTB
Vredesactie
Vrede vzw

Afspraak zaterdag 5 februari om 14.00 uur aan het Centraal Station! Verspreid zeker het Facebook event:

https://fb.me/e/5gsNfNTQF

 

Geen geld voor de oorlogen van de NAVO!
Scroll to top