Intal@Manifiesta 2023 : Ontdek hier ons programma !

ManiFiesta is terug 09 en 10 september in de hippodroom van Wellington in Oostende ! šŸŽ‰

Bij Intal zijn we erg enthousiast en trots om u het programma voor de editie van 2023 voor te stellen. Ga je met ons mee?

šŸ‘‰ Tickets:Ā  Koop hier uw kaartje online. Als u papieren tickets wilt, neem dan contact met ons op via margot@intal.be

šŸ‘‰ Helpende handen : Wij hebben uiteraard helpende handen nodig om van ManiFiesta een succes te maken: wil je op zaterdag of zondag 2 uurtjes helpen in de intal tent? We zoeken volk voor onze stand en verkoop, aanspreken van mensen en voor de bar. Geef een seintje aan margot@intal.be

Zaterdag 09 september :Ā 

 • 11u: Women against imperialism – intal tent
  Imperialisme, kapitalisme en patriarchie gaan hand in hand: structuren worden gecreƫerd om machtsverschillen in stand te houden en bepaalde groepen te onderdrukken. Samen met onze drie powerhouse sprekers, elk van een ander continent, bespreken we hun ervaring als anti-imperialistische vrouwen. Sprekers: Mikaela Nhondo Erskog, Tings Chak & Liz Oliva Fernandez. Gemodereerd door Ansje Vanbeselaere, Intal-activiste en feministe
 • 12u: Les arpilleras: met draad en naald het verzet aangaan! – intal tent
  De arpillera is een Chileense textieltechniek die zijn oorsprong vindt in een oude volkstraditie : felgekleurd patchwork dat met gekleurde draden aan elkaar wordt genaaid. Las arpilleras ontstonden als een vrouwenbeweging in het begin van de jaren 1970 om zich te verzetten tegen de neoliberale dictatuur van Generaal Augusto Pinochet/Chili (1973-1990). Het waren ware kronieken van het leven van de armen en onderdrukten. Dit textielactivisme heeft zich tot op de dag van vandaag over heel Latijns-Amerika verspreid. Na 50 jaar zijn de arpilleras nog steeds een uitdrukking van de vasthoudendheid en kracht waarmee vrouwen blijven vechten voor sociale rechtvaardigheid. We nodigen je uit om dit textielactivisme uit te proberen met naald en draad en je eigen foulard-arpilleras (paƱoletas) te maken.
  Meer infos hier.Ā 
 • 11u: Palestine : Freedom is a Constant Struggle: Ā – cine Fakto
  Een conferentie over de uitdagingen en kansen voor de Palestijnse bevrijdingsbeweging. Vanaf 1948 tot op de dag van vandaag is de strijd voor de bevrijding van Palestina een symbool van verzet tegen kolonisatie en onderdrukking. We brengen een panel samen van activisten die verschillende facetten van de bevrijdingsbeweging vertegenwoordigen om te discussiƫren over de vormen van onderdrukking waar Palestijnen mee te maken hebben, hun middelen van verzet en hoe wij, als solidariteitsbewegingen, hen kunnen steunen. Onze gasten zijn Salah Hamouri, Maha Abdallah, Giorgia Gusciglio en Fiona Ben Chekroun, gemodereerd door Serge Stephan.
 • 13u: 13u: MALI, BURKINA FASO, SENEGAL, NIGER: WAT IS DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN EUROPA?
  Het anti-Franse verzet op het Afrikaanse continent en de versterkte partnerschappen met China tonen aan dat de Verenigde Staten en de landen van de Europese Unie niet langer de wet dikteren op het Afrikaanse continent.
  Deze conferentie is een oproep om van de oude visie van ‘ontwikkelingshulp’ overstappen naar de spirit van Bandung: respect voor de onafhankelijkheid van de Afrikaanse landen, sociale rechtvaardigheid en het recht van de Global South op multilaterale diplomatie.
  Samen met Guy Marius uit Senegal, Kambale Musavuli uit de Democratische Republiek Congo en Isabelle Minnon van Intal zullen we debatteren over de thema’s Zuid-Zuidrelaties en respect voor onafhankelijkheid.
  programma!
 • 15u30: allen naar het Centraal moment
 • 17u: Meer info volgt!
  Volg ons op onze netwerken of kom terug naar deze pagina voor het volledige programma!
 • 18u30: Concert 543 – intal tent
  Na het samenstellen van een team om Jack te ondersteunen op het podium voor zijn ‘Second Souffle’ album en zijn ‘Sans prise de tĆŖte’ EP, werd Crew 543 geboren. Bestaande uit 2 Mc’s: Jack (Second Souffle), Bartho (TPC/Nam’Squad) en 2 Dj’s: DJ Psone (P50) en Dj Nuts (ASI Dj crew).
  Dit zijn artiesten die al bijna dertig jaar evolueren in de underground hiphopscene van Brussel en Namen. IdeeĆ«n in overvloed, geesten bruisen … en in 2022 is Crew 543 geboren. Flows, scratches, rijms, beats en mixes… Hun strikt Hip Hop universum bestaat uit een heleboel ingrediĆ«nten waar positiviteit en engagement samenkomen! “rap is een boodschapper en muziek is gemaakt om op te dansen, onze formule is om die twee te combineren!”
  Meer infos hier.

Zondag 10 september:

 • 11u: Give peace a change – debattent Manifiesta
  Meer dan anderhalf jaar na de invasie van Rusland in OekraĆÆne lijkt een einde aan de gevechten niet op de agenda te staan. Ondanks de honderdduizenden slachtoffers aan beide kanten, presenteert het dominante discours nieuwe wapenleveringen als de enige oplossing. Toch zijn de gevolgen ter plaatse en in de hele wereld catastrofaal. Inflatie, tekorten aan landbouwproducten, milieurampen, vernietiging van infrastructuur… .

  Het is tegen deze achtergrond dat veel vredesbewegingen over de hele wereld, en in het bijzonder in de landen van het Zuiden, zich hebben gemobiliseerd om op te roepen tot vredesonderhandelingen om een einde te maken aan het conflict in OekraĆÆne. Onze sprekers zullen praten over waarom deze onderhandelingen de enige haalbare oplossing zijn en hoe we deze vredesbeweging kunnen opbouwen, zowel wereldwijd als in eigen land.
  Sprekers:Ā Jeremy Corbyn (UK), Tom Sauer (prof UA, BelgiĆ«), Mikaela Erskog (Zuid-Afrika), Medea Benjamin (USA)
  Moderatie: Ansje Vanbeselaere, vredesactiviste intal
  Meer infos hier.Ā 

 • 11u: De realiteit van bezet Palestina doorheen de stemmenvan PalestijnenĀ – intal tent
  Als een onderdrukte inheemse bevolking werden – en worden – Palestijnse stemmen zwaar onderdrukt, gemanipuleerd en vaak tot zwijgen gebracht, hetzij direct door de bezetting, hetzij indirect door hun zogenaamde westerse hulpverleners. Omdat de ruimte voor Palestijnen om zich actief te verzetten tegen de bezetting en hun bevrijdingsinspanningen te organiseren steeds kleiner wordt, hebben we een panel van Palestijnse activisten bij elkaar gebracht, die elk op een andere manier hun stem proberen te laten horen, om de volgende onderwerpen te bespreken.
  Sprekers: Adnan Barq – Palestijnse videoblogger, Haneen Kinani – Palestijns instituut voor publieke diplomatie, Saif Kassis – directeur internationale en juridische belangenbehartiging bij Badil resource center. Gemodereerd door Yasmeen Rishmawi – INTAL
  Meer infos hier.

 • 13u: Palestijnse dabke dans met Rajā€™een intal tent
  De groep Raj’een, gevormd in 2016 in Brussel, is samengesteld uit Palestijnse, Arabische en internationale jongeren. De groep koos zijn naam “Raj’een” (zij die terugkeren) om het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen naar hun huizen te bevestigen. Raj’een viert het Palestijnse erfgoed en de Palestijnse cultuur door het brengen van Palestijnse traditionele dansen in BelgiĆ« en Europa. Ze treden op voor de Arabische gemeenschappen in Europa en voor het Europese publiek, en laten ons kennismaken met authentieke, traditionele en hedendaagse Palestijnse kunst en cultuur. Raj’een zet zich in voor cultureel verzet, artistieke vrijheid, en de waarden van gelijkheid en culturele interactie gebaseerd op menselijke solidariteit.
 • 14u30: intal debunks ! 5 mythes over de klimaatcrisis – intal tent
  Zijn elektrische autoā€™s dĆ© oplossing voor de klimaatcrisis of een nieuwe vorm van kolonialisme? Kunnen we het klimaat redden met meer economische groei of moet de groeilogica net overboord? En als de klimaatcrisis in de toekomst tot meer conflicten leidt, zijn de alsmaar stijgende militaire budgetten dan geen goede zaak?De vertragers van rechtvaardige klimaatactie proberen ons elke dag te misleiden met hun valse waarheden. Ze schuiven aan in talkshows op tv, pennen krantencolumns neer of bekleden belangrijke politieke ambten in ons land. Tijdens ā€˜intal debunksā€™ ontmantelen Mikaela Nhondo Erskog (No Cold War), Rafael Salgado (ITECO), Jasper Thys (intal) en Julie Steendam hun belangrijkste stokpaardjes.
  Meer infos hier.

Doorlopend kan je deelnemen aan :

 • Boost je engagement voor vrede. Doe mee met onze intal quiz! – intal tent
  De NAVO is een extreem machtige en vaak verkeerd begrepen organisatie. Doe mee aan onze NAVO-quiz om je kennis te testen en leer nieuwe argumenten tegen dit militaire bondgenootschap, dat ons meestal wordt voorgesteld als defensief en bijna pacifistisch. De winnaars ontvangen verschillende prijzen: gaande van een gratis drankje tot boeken van de beste anti-imperialistische auteurs.
  Meer infos hier.
 • Binnenkort meer activiteiten onder de intaltent! Blijf op de hoogte van ons nieuws!

Het volledige programma ontdek je uiteraard op www.manifiesta.be

Download de applicatie Mijn ManiFiesta! Met Mijn ManiFiesta kunt u programmapunten selecteren door ze aan uw favorieten toe te voegen. Ze zullen worden gesorteerd in chronologische volgorde. Als je vrijwilliger bent en je selecteert programmaonderdelen die tijdens je diensten plaatsvinden, zal de app je daarvan op de hoogte brengen. Mijn ManiFiesta is beschikbaar op Apple en Android. Download het nu:

Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=be.manifiesta.app
Appstore: https://getapp.cc/app/1620560430

Intal@Manifiesta 2023 : Ontdek hier ons programma !
Scroll to top