Oproep aan federale en regionale parlementen om een militair embargo in te voeren in België

  Driekwart van de Belgische bevolking roept op om een einde te maken aan de wapenhandel tussen Israël en België, zo blijkt uit een opiniepeiling van YouGov in opdracht van de internationale Ekō-beweging.

  De enquête stelde de volgende vraag: Moeten de Belgische federale en regionale regeringen de wapenoverdrachten naar Israël stopzetten?

  Uit de enquête blijkt dat 74% van de Belgische bevolking voorstander is van het stopzetten van de wapenleveringen aan Israël, waarvan 72% in Wallonië, 75% in Vlaanderen en 73% in Brussel.

  Jij ook?

  Staten hebben op grond van het internationaal humanitair recht, het internationaal recht inzake mensenrechten, het internationaal strafrecht en andere internationale wetten, waaronder het Handvest van de Verenigde Naties, de verplichting om onmiddellijk een einde te maken aan de overdracht van wapens en alle wapenvergunningen aan Israël op te schorten. De recente uitspraak van het Internationaal Gerechtshof waarin het risico op genocide in Gaza wordt erkend, zou de Belgische autoriteiten moeten overtuigen, in overeenstemming met het Verdrag inzake de voorkoming en de bestraffing van genocide, waarbij België partij is.

  Sinds 7 oktober heeft Israël scholen, ziekenhuizen, vluchtelingenkampen en huizen in de Gazastrook gebombardeerd, waarbij meer dan 27.000 Palestijnen omkwamen, waaronder meer dan 12.000 kinderen.

  Stop de aanvallen, geen wapenverkopen meer aan Israël en geen wapenoverdrachten meer vanuit België. Regeringen moeten deze wapendeals met Israël onmiddellijk opschorten.

  Meer dan ooit moeten we onze leiders laten zien dat mensen over de hele wereld eisen dat ze het risico op genocide in Gaza kunnen stoppen in plaats van ze rechtstreeks te voeden.

  Dit zal alleen lukken als ieder van ons een moment neemt om zich uit te spreken. Dit is onze kans. Teken deze petitie!

   

   Oproep aan federale en regionale parlementen om een militair embargo in te voeren in België
   Scroll to top