Hallo AXA ? Wij hebben dringend hulp nodig

Hallo AXA ? Wij hebben dringend hulp nodig

Geplaatst in PalestinaGeplaatst op 12/04/22Door intal Palestine

AXA houdt haar jaarlijkse algemene vergadering op 28 april in Parijs. Voor deze gelegenheid zal de coalitie “Stop AXA Assistance for Israeli Apartheid”, waarvan intal deel uitmaakt samen met haar bondgenoten voor klimaatrechtvaardigheid, contact opnemen met de klantendienst van AXA om hen duidelijk te maken: het verzekeren van Israëlische Apartheid is niet ‘duurzaam’, helemaal niet.

De Franse verzekeraar zegt zich te willen inzetten voor de strijd tegen klimaatverandering en positioneert zich als voorvechter van duurzaamheid in zijn sector. Deze beweringen zijn echter lachwekkend gezien de medeplichtigheid van AXA aan de vernietiging van het leefmilieu en de oorlogsmisdaden van het apartheidsregime van Israël tegenover de Palestijnen.

De klimaatcrisis die wij doormaken is het resultaat van eeuwenlange uitbuiting en onderdrukking door kolonialisme en kapitalisme. Tot op heden zijn de meest getroffen bevolkingsgroepen die van het Zuiden, met inbegrip van de inheemse Palestijnse bevolking. De kwetsbaarheid van de Palestijnen op vlak van het milieu wordt grotendeels veroorzaakt en verergerd door de Israëlische militaire bezetting, kolonialisme van nederzettingen en apartheid, en dit is al decennia lang aan de gang.

Israël kan deze bezetting enkel handhaven door internationale medeplichtigheid.

AXA is een van deze medeplichtige internationale bedrijven.

Op maandag 25 april mobiliseren mensen over de hele wereld zich voor de wereldwijde actiedag #AXADIVEST.

Gebruik het voorbeeldscenario hieronder om de klantendienst van AXA te contacteren. AXA biedt een waaier van diensten aan, aarzel niet om het even welke interne afdeling te bellen om onze eis te delen dat AXA haar medeplichtigheid aan de Israëlische apartheid stopzet.

Bel AXA :

  • AXA hoofdkantoor in uw land (als u via uw laptop het vak met informatie van AXA voor uw land niet kan openen, probeer het dan op uw telefoon)
  • Algemene klantendienst van AXA – 02 6786111
  • Stuur een tweet naar AXA [klik voor het tweeten].
  • Laat ons weten hoe uw gesprek met AXA is verlopen via dit formulier.

Voorbeeld script :
Hallo,
Mijn naam is ____________ en ik bel om een ernstig probleem met de verzekeringsdiensten van AXA te melden.
Ik begrijp dat u niet persoonlijk verantwoordelijk bent voor dit probleem, maar ik verzoek u nota te nemen van mijn klacht en deze door te geven aan de directie van AXA.

AXA investeert momenteel in twee van de grootste Israëlische banken die zijn opgenomen in de VN-databank van bedrijven die betrokken zijn bij Israëls illegale nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden, wat volgens het internationaal recht een oorlogsmisdaad is. AXA investeert ook in een reeks internationale bedrijven die zaken doen met Israëlische nederzettingen.
Financiële steun voor illegale Israëlische nederzettingen is niet alleen illegaal volgens het internationaal recht, maar is ook funest voor het leefmilieu. De systematische exploitatie van Palestijnse natuurlijke hulpbronnen, waaronder water, land, gas, olie en mineralen uit de Dode Zee en steenreserves, creëren een situatie waar Palestijnse gemeenschappen van hun voorouderlijk land worden verdreven voor de winst van de Israëlische apartheidseconomie en de verdere uitbreiding van illegale nederzettingen.
Dit is zeer slecht voor het imago van AXA. Ik zou niet willen dat mijn familie of vrienden verzekeringspolissen van AXA zouden kopen terwijl deze bank de Israëlische apartheid ondersteunt en de systematische vernietiging van het leefmilieu verzekert.
Meer dan 150 000 personen in de hele wereld roepen AXA op om een einde te maken aan de steun voor de Israëlische apartheid die miljoenen Palestijnen onderdrukt en hun natuur, land en bestaansmiddelen vernietigt.
Ik ben zeer teleurgesteld dat AXA geen actie heeft ondernomen om een einde te maken aan deze medeplichtigheid, terwijl het beweert op te komen voor klimaatrechtvaardigheid.

Laat de directie van AXA alstublieft weten dat ik AXA zal boycotten zolang zij medeplichtig blijft aan de Israëlische apartheid. Ik zal medeplichtigheid aan Israëlische apartheid niet steunen!

*Laat ons weten hoe uw gesprek met AXA is verlopen via dit formulier.

Hallo AXA ? Wij hebben dringend hulp nodig
Schuiven naar boven