Save the date for Peace – Jouw agenda voor vrede

De oorlog in Oekraïne baart ons zorgen. En onze regering vindt er niet beter op dan de militaire budgetten mee de hoogte in te duwen en bij te dragen aan de escalatiepolitiek in plaats van te investeren in diplomatieke oplossingen en vrede. Zo besliste ze begin dit jaar 10 miljard te investeren in oorlogsmaterieel, bovenop de 9,8 miljard van de vorige regering. Daar kwam vorige maand nog eens een miljard bij. Ons land wordt meegesleept in een gevaarlijk steekspel, waar kernmachten vandaag oog in oog staan. Dat is gevaarlijk en onverantwoord. Wij gaan niet akkoord met het militaire opbod waar wij allemaal de prijs voor betalen.

Doe mee met onze komende acties:

20 juni: Aanwezig met vredesblok op vakbondsactie voor koopkracht, Brussel

21 juni: Webinar met Vijay Prashad (India) over zijn boek ‘imperialisme voor beginners’ 19u30. De sessie zal plaatsvinden in het Engels met vertaling naar het Nederlands en Frans. Inschrijven kan hier.

24-26 juni: Peace Summit Madrid. Een belangrijke NAVO-top vindt plaats in Madrid. Wij trekken er heen met een delegatie vredesactivisten.

28 juni: bijeenkomst Stop de militaire wapenwedloop, 17u30 Albertinaplein Brussel. Meer info hier.

17 augustus: Vorming ‘Is de NAVO de hoeder van de wereldvrede?’, volledige dag. Berlaymont gebouw, Waterloo. Meer info hier.

17-18 september: intal@ManiFiesta. intal neemt deel aan het jaarlijkse festival ManiFiesta. Zoals steeds plannen we een boeiend en ambitieus programma. Zin om mee te werken? Stuur een mailtje naar veronique.coteur@intal.be – Tickets kopen kan alvast hier.

25 september : Actie Bikes Not Bombs, Brussel. Meer informatie volgt hier.

Nog geen lid van intal? Sluit je hier aan en steun onze acties.

Photos: Patricia Parga V. (2022)

 

Save the date for Peace – Jouw agenda voor vrede
Schuiven naar boven