intal programma op ManiFiesta

ManiFiesta 2021 gaat dit jaar door op 11 & 12 september in de Wellington Hippodroom in Oostende 🎉. Wij zijn excited, jullie ook? Met intal zijn we aanwezig en hebben we een superprogramma voor u:

Zaterdag:

  • 13u: Dekoloniseer! We gaan in gesprek met Saïd Bouamama (Frans socioloog), Nyanchama Okemwa (Hand in Hand) en Nora García (Asamblea de los Pueblos). Afspraak in de intal tent.
  • 15u: Peace Parade: De maand september staat in teken van de vrede. Wij willen tijdens hét festival van de solidariteit die boodschap uitdragen. Wij willen geen extra investeringen in de oorlogsindustrie en geen nieuwe Koude Oorlog met China! Afspraak om 15u aan de ingang van het terrein bij de jongerentent. Stap mee met ons op richting Centraal Moment.
  • 17u: Colombia: In april brak een algemene staking uit in het land. Sindsdien blijft de bevolking gemobiliseerd en betaalt ze er een zware prijs voor. We gaan in gesprek met Sergent Garcia, een van de headliners van het festival en mensenrechtenadvocate Zoraida Hernández. Afspraak in de intal tent.
  • 18u: Concert Les Palmeniès. Palmeniès is een Chileens collectief van muzikanten, woordkunstenaars en dansers dat in 2019 in Brussel werd opgericht naar aanleiding van de sociale opstanden in Chili. Ze brengen ze traditionele cueca, net als bolero’s, Peruviaanse walsen, cumbia en andere ritmes uit de regio. Afspraak zaterdag in de intal tent. Dat wordt swingen!

Zondag:

  • 13u: Conferentie Palestina. Palestina stond op alle voorpagina’s toen de bommen eind april opnieuw vielen op Gaza. Ondertussen zwijgen de bommen, maar gaat de apartheid en ethnische zuivering keihard voort. We gaan in gesprek met Omar Barghouti (oprichter van de BDS beweging) en Eléonore Bronstein (co-directrice van De-Colonizer). Afspraak in debattent.
  • 15u: No Cold War! Washington neemt China tot hoofddoelwit. Een opkomende wereldmacht die haar plaats opeist en een ‘systeemrivaal’ die buiten de klassieke lijntjes kleurt. Hoog tijd voor een tegenstem! Met Vijay Prashad, Carlos Martínez en Isabelle Vanbrabant. Afspraak in de debattent.

👉 Nog geen ticket? Je kan papieren tickets krijgen via veronique.coteur@intal.be of je kan het hier online kopen

👉 Ons een handje helpen tijdens ManiFiesta? Contacteer ons via veronique.coteur@intal.be

 

intal programma op ManiFiesta
Schuiven naar boven