intal programma op ManiFiesta

ManiFiesta 2021 gaat dit jaar door op 11 & 12 september in de Wellington Hippodroom in Oostende 🎉. Wij zijn excited, jullie ook? Met intal zijn we aanwezig en hebben we een superprogramma voor u. Bekijk het volledig programma op de website van ManiFiesta.

>> KOOP HIER JE TICKET

COVID Safe Ticket — Om iedereen die aan ManiFiesta wil deelnemen een veilig kader aan te bieden, maakt het festival gebruik van het Covid Safe Ticket. Dat wil zeggen dat iedereen op het festival ofwel volledig gevaccineerd is + twee weken, ofwel immuun is voor corona omdat hij of zij de laatste zes maanden COVID-19 gehad heeft, ofwel negatief getest werd net voor het festival.

Zaterdag 11 september:

 • 12u: Gesprek met Omar Barghouti, een van de oprichters van de BDS beweging. intal tent.
 • 13u: Dekoloniseer! We gaan in gesprek met Saïd Bouamama (Frans socioloog), Nyanchama Okemwa (Hand in Hand) en Felix Atchadé (Senegalees dokter en politiek activist). Afspraak in intal tent. Meer informatie hier.
 • 15u: Peace Parade: De maand september staat in teken van de vrede. Wij willen tijdens hét festival van de solidariteit die boodschap uitdragen. Wij willen geen extra investeringen in de oorlogsindustrie en geen nieuwe Koude Oorlog met China! Afspraak aan de ingang van het terrein bij de jongerentent. Stap mee met ons op richting Centraal Moment. Meer informatie hier.
 • 17u: Colombia: In april brak een algemene staking uit in het land. Sindsdien blijft de bevolking gemobiliseerd en betaalt ze er een zware prijs voor. We gaan in gesprek met Bruno Verlaeckt, voorzitter ABVV regio Antwerpen en van de Algemene Centrale ABVV Antwerpen-Waasland, en mensenrechtenadvocate Zoraida Hernández. Afspraak in de intal tent. Meer informatie hier.
 • 18u: Concert Les Palmeniès. Op 11 september 1973, 48 jaar na de bloedige staatsgreep in Chili, nodigen Los Palmenies en Manifiesta u uit voor een concert als eerbetoon aan de volksstrijd en het verzet van die tijd, die nieuwe generaties in Latijns-Amerika hebben geïnspireerd. Door middel van traditionele cueca, boleros, Peruaanse walsen, cumbia en andere Latijns-Amerikaanse ritmes, nodigen Los Palmenies u uit om te swingen. “Omdat we te ver weg waren om een steen te gooien, schreven we een liedje”. Palmeniès is een Chileens collectief van muzikanten, wereldkunstenaars en dansers dat in 2019 in Brussel werd opgericht als reactie op de sociale opstand in Chili. Afspraak in de intal tent. Dat wordt swingen! Meer informatie hier.

Zondag 12 september:

 • 11u: De situatie in Afghanistan: we gaan in gesprek met Vijay Prashad en luisteren naar getuigenissen van Afghaanse vluchtelingen in België. intal tent. Meer informatie hier.
 • 11u59: 100 seconden voor 12. Actie – fiets mee tegen kernwapens. Afspraak intal tent. Meer informatie hier.
 • 13u: Conferentie Palestina. Palestina stond op alle voorpagina’s toen de bommen eind april opnieuw vielen op Gaza. Ondertussen zwijgen de bommen, maar gaat de apartheid en etnische zuivering keihard voort. We gaan in gesprek met Omar Barghouti (oprichter van de BDS beweging) en Eléonore Bronstein (co-directrice van De-Colonizer). Afspraak in debattent. Meer informatie hier.
 • 13u: Mensenrechten in de Filipijnen. Gesprek met Yesha Ramos, weduwe van vermoorde mensenrechtenadvocaat Ben Ramos. intal tent. Meer informatie hier.
 • 15u: No Cold War! Washington neemt China tot hoofddoelwit. Een opkomende wereldmacht die haar plaats opeist en een ‘systeemrivaal’ die buiten de klassieke lijntjes kleurt. Hoog tijd voor een tegenstem! Met Vijay Prashad, Carlos Martínez en Isabelle Vanbrabant in debattent. Meer informatie hier.
 • 15u15: Palestijnse dabke met Rajeen. intal tent. Meer informatie hier.
 • 17u: Meet and greet Vijay Prashad. Vijay is een Indische geschiedkundige, journalist, auteur en marxistische intellectueel. Hij schreef een dertigtal boeken. Zijn laatste, Washington Bullets (met een voorwoord van Evo Morales), komt uit bij EPO als Imperialisme voor beginners. Ontmoeting en boeksigneersessie.

👉 Nog geen ticket? Je kan papieren tickets krijgen via veronique.coteur@intal.be of je kan het hier online kopen

👉 Ons een handje helpen tijdens ManiFiesta? Contacteer ons via veronique.coteur@intal.be

 

intal programma op ManiFiesta
Schuiven naar boven