Infoavond met vredesactivist Ludo De Brabander : Hoe kunnen we de oorlog in Europa stoppen ?

In Het Wereldhuis, Nieuwbeekstraat 35, Aalst

De Russische inval in Oekraïne is in strijd met alle internationale overeenkomsten en het Handvest van de Verenigde Naties. De Navo-drang naar het Oosten negeert de belofte om niet uit te breiden. Sinds 24 februari zien we alle dagen beelden van kapot geschoten steden, vluchtelingen, kinderen die hun ouders verliezen, jonge mensen die hun toekomst verliezen. Vredevol samenleven is een voorwaarde voor een betere wereld. Hoe kunnen we vermijden dat de oorlog in Oekraïne uitloopt in een derde wereldoorlog? In een oorlog waarin atoomwapens worden ingezet? Bereiken de sancties tegen Rusland hun doel? Zijn meer wapenleveringen een oplossing? Is diplomatie nog mogelijk? Wat is er nodig om tot een wapenstilstand en onderhandelingen te komen in Oekraïne?

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw en auteur van Oorlog zonder grenzen (2016) en Weg van oorlog. Over militarisme en antimilitarisme (2019). Opiniemaker met bijdragen in De Wereld Morgen, De Standaard, Uitpers, MO en knack.be.
Website: https://vrede.be
Inkom: vrije bijdrage.

Georganiseerd door : Mensen werken aan de Vrede Aalst, 11-comité Aalst, Viva Salud Aalst, Aalsterse Mondiale Samenwerking, Het Wereldhuis, Het Vredeshuis, Hart boven Hard Aalst, intal Denderstreek.

Verantwoordelijke uitgever: Lucien Materne, Parklaan 48D, 9300 Aalst

Retour en haut