#NoNukes: Geen kernwapens in België

Tijd voor kernontwapening nu

De oorlog in Oekraïne toont ons de gevaren van een nucleaire escalatie. De grootste kernwapenmachten de VS en Rusland staan vandaag opnieuw oog in oog. Kernwapens worden in staat van paraatheid gebracht. We moeten er alles aan doen om een nucleaire ramp voor mens en planeet te vermijden. We vragen dat België zelf onmiddellijk stappen neemt voor de-escalatie en bijdraagt tot het nucleair ontwapeningsproces door:

  • Het VN Verbodsverdrag tegen kernwapens onmiddellijk te ondertekenen. 122 landen ondertekenden het VN Verbodsverdrag tegen kernwapens. België, net als andere NAVO-lidstaten niet. We vragen dat België onmiddellijk dat verdrag tekent!
  • De VS kernbommen die gestationeerd staan op Kleine Brogel onmiddellijk te verwijderen. Op Kleine Brogel liggen een twintigtal B-61 kernbommen. Bovendien zullen deze bommen tussen 2022-2024 vervangen worden door een gemoderniseerde versie, kleiner en ‘sneller inzetbaar’. Een ‘mini’-kernbom zoals de B61-12 is tot 3 keer het equivalent van de kernbom die Hiroshima vernietigde. Wij willen dat onze regering absoluut en snel werk maakt om deze bommen te verwijderen van ons grondgebied.

Doe mee met intal

Wij hebben jou nodig om druk te zetten, en voor onze komende acties. Laat hieronder je gegevens achter en doe mee met intal.

    >>> Teken hier de petitie voor een wetsaanpassing opdat de kernwapens worden weggehaald op Kleine Brogel.

    Scroll to top