Webinar : Stop de medeplichtigheid met de Israëlische apartheid in Palestina

Palestina is niet gespaard gebleven van de COVID-19 pandemie. Zoals op veel plaatsen ter wereld heeft dit virus de lokale gezondheidssystemen ernstig onder druk gezet en werden drastische quarantaine maatregelen ingevoerd. Voor de Palestijnen komt er een extra strijd bij, die tegen de Israëlische militaire bezetting van hun grond, een apartheidsregime en een systematische racistische onderdrukking.

De Israëlische bezetting is niet onder quarantaine geplaatst, integendeel: er is de dreiging van annexatie van een deel van de Westelijke Jordaanoever, er zijn de willekeurige arrestaties van studenten en mensenrechtenactivisten, de vernieling van huizen, van akkers, van gezondheidscentra, de moord op Palestijnse jongeren op straat, …

De medeplichtigheid op internationaal vlak en meer bepaald van grote bedrijven is ook niet gestopt. De Franse verzekeringsreus AXA heeft haar directe investeringen in 4 grote Israëlische banken verdriedubbeld. Die 4 banken financieren de bouw van illegale kolonies in bezet gebied.

Hoe ziet Palestina eruit in tijden van Covid-19 ? Hoe organiseert de Palestijnse bevolking haar verzet tegen de Israëlische bezetting? Hoe een einde stellen aan de betrokkenheid van AXA en andere vormen van medeplichtigheid met de Israëlische apartheid? Hoe kunnen we concreet solidair zijn met de Palestijnse bevolking?

We gaan tijdens ons webinar in gesprek met Fayrouz Sharqawi van de Palestijnse organisatie “Grassroots Jerusalem”, Alys Samson Estapé, coordinatrice van het netwerk BDS Europa (Boycott, Désinvestissement, Sanctions) en Jasper Thys van intal.

Het webinar is in het Engels. Vertaling is voorzien, voorlopig enkel naar het Frans. Deelnemen? Schrijf je nu in via deze link.

Je kan de webinar live in het Engels volgen op de Facebook pagina van intal Globalize Solidarity.

4/12 19:00 Soirée de solidarité Hip-Hop Amérique Latine – Belgique
04/12/2022  19:00
Au Sounds Resist   - Rue de la tulipe, 28, 1050 Région de Bruxelles-Capitale, Belgique
Schuiven naar boven