14 maart : Flashmob Allemaal advocaat voor het klimaat #ClimateJustice

Tyfoons, tornado’s, tsunami, droogtes, overstromingen, de klimaatsverandering laat zich over de hele wereld voelen, voornamelijk in de landen in het Zuiden. Van de honderdduizenden doden die elk jaar vallen door klimaatverandering vallen de meesten in het Zuiden. Tegen 2050 zullen er naar schatting 200 miljoen klimaatvluchtelingen zijn.

De Europese Unie blijft vrijhandelsakkoorden sluiten met andere landen, vooral in het Zuiden. Europese multinationals kunnen zich zo gemakkelijker in deze landen vestigen maar vernietigen er het milieu ter plaatse. Ontbossing, lucht- en bodemverontreiniging, plundering van water, het patenteren van planten- en diersoorten, enz. : het zijn allemaal factoren die direct of indirect klimaatverandering in de hand spelen en de mensen in het Zuiden nog kwetsbaarder maken.

Op 16 maart gaat een historische rechtszaak van start. Meer dan 60.000 Belgen klagen de 4 Ministers van Leefmilieu aan om onze toekomst veilig te stellen en het Akkoord van Parijs na te komen. Nooit eerder in België hebben zoveel burgers tegelijk de staat aangeklaagd. Op 14 maart trekken we een zwarte toga aan om te tonen dat we er zijn en deze rechtszaak steunen. Want die dag zijn we allemaal advocaat voor het klimaat!

Samen met Greenpeace Brussel en Youth for Climate Brussel roepen we op tot actie op zondag 14 maart. We organiseren van 15u tot 16u een flashmob voor het klimaat op de Kunstberg in 1000 Brussel, en hebben jou daarvoor nodig!

Doe je mee? Schrijf je nu in via dit formulier. Dresscode: zwarte kledij met een witte doek, zakdoek of keukenrol.

Deze actie is COVID-proof en is beperkt tot 100 personen. We vragen iedereen een mondmasker te dragen en de afstandsregels te respecteren.

Tot dan? #Klimaatzaak #ClimateJustice

Zie hier de choreografie :

Voici la chorégraphie à apprendre :

4/12 19:00 Soirée de solidarité Hip-Hop Amérique Latine – Belgique
04/12/2022  19:00
Au Sounds Resist   - Rue de la tulipe, 28, 1050 Région de Bruxelles-Capitale, Belgique
Schuiven naar boven