When things heat up

forumtheater klimaat

05/03/2015 - 20:00
06/03/2015 - 22:00

In december 2015 komen in Parijs wereldleiders samen om zich over de klimaatkwestie te buigen. Kunnen we het ons als burger veroorloven om onverschillig te wachten op een politieke oplossing of nemen we zelf het heft in handen? Met het forumtheaterstuk ‘WHEN THINGS HEAT UP’ leren we via dialoog de werkelijkheid beter kennen, om haar vervolgens te kunnen veranderen. Geen ver-van-je-bed-show dus, maar het klimaat op jouw bord!


In december 2015 komen in Parijs wereldleiders samen om zich over de klimaatkwestie te buigen. Wetenschappers zijn het erover eens: de klimaatverandering laat zich nu al voelen in het zuiden, en zonder daadkrachtig antwoord stevenen we af op een globale catastrofe. Kunnen we het ons als burger veroorloven om onverschillig te wachten op een politieke oplossing of nemen we zelf het heft in handen?

Wat kunnen wij doen?

Om dit soort essentiële vragen te beantwoorden, ontwikkelde theatermaker en activist Augusto Boal het forumtheater. Deze werkvorm heeft tot doel via dialoog de werkelijkheid beter te leren kennen, om haar vervolgens te kunnen veranderen. In de speelruimte van het theater kunnen immers nieuwe strategieën uitgeprobeerd worden. Theater als een repetitie voor de werkelijkheid.

Om samen met jullie de dialoog aan te gaan, ontwikkelden Intal, LABO vzw en U Move 4 Peace – met steun van Geneeskunde voor de Derde Wereld – het forumtheaterstuk ‘WHEN THINGS HEAT UP’. Geen ver-van-je-bed-show dus, maar het klimaat op jouw bord! Waar staan wij als burger in de hele klimaatkwestie? Trekken we de straat op om onze politici te wijzen op hun verantwoordelijkheid? Of volstaat het om zelf de juiste keuzes te maken en, neem nu, bio en lokaal te eten? Een greep uit de vragen die tijdens het stuk kunnen opborrelen... en die het participatieve luik ongetwijfeld zullen spijzen.

Het stuk wordt op scene gebracht op 5 en 6 maart in het Tinnenpot theater (Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent), telkens om 20u. Tickets kunnen opgehaald worden vanaf 19u.

Op 12 maart brengen we i.s.m. JNM, Ugent1010 en GRAS een derde voorstelling in Gent (Minus One: Opgeëistenlaan 455, 9000 Gent).

Op 13 maart trekken we naar Leuven (zaal CBE Open School Leuven: Parkstraat 146, 3000 Leuven)

Op 20 maart trekken we naar Antwerpen (zaal Madam Fortuna: Sergeyselsstraat 20, 2140 Antwerpen).

Op 3 april trekken we naar Brussel (theater L'Arrière-Scène: Chambérystraat 32, 1040 Brussel)

 

Uur: Voorstellingen starten telkens om 20u. Deuren open vanaf 19u (ophalen tickets / bar).

Tickets: 7 euro / 5 euro (reductie: -18, studenten, werklozen, mensen met een handicap & 65+).

Reserveren via gent@intal.be (naam + aantal personen)

Meer info op facebook of bij intal Gent (Korneel De Rynck, E: korneelderynck1@gmail.com, M: 0499 48 49 63)

Dit project was mogelijk met steun van de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen.