Van Hoop naar ramspoed

20/09/2018 - 20:00

Een maand voor Rodrigo Duterte president van de Filipijnen werd was een periode van hoop voor de inheemse bevolking van het land. Als presidentskandidaat hekelde Duterte immers het probleem van de grote mijnindustrie die het land vernietigt. Vandaag staat hij achter de uitverkoop van inheems gebied aan de privébedrijven.


President Duterte beloofde de inheemse bevolking soelaas te brengen en hen te beschermen. Maar vandaag, twee jaar later, zijn zij nog steeds het slachtoffer van landroof, intimidatie en vervolging. Hun huizen en scholen worden platgebrand en hun leiders vermoord. Tijdens de persconferentie, na zijn State of the Nation Adress in 2017, dreigde president Duterte zelfs hun land en scholen te bombarderen.

Twee Filipijnse inheemse leiders en een Filipijns mensenrechtenadvocaat uit de Cordillera-regio in de Filipijnen komen ons informeren over president Duterte’s beleid, de evolutie ervan en vooral de impact die het heeft op het dagelijkse leven van de Filipino’s. Jeroen Adams, onderzoeker met focus op mensenrechten en de Filipijnen verbonden aan het departement Conflict and Development van de Universiteit Gent, komt de avond modereren. Eddy Couckuyt, provinciaal gedeputeerde mondiaal beleid, zal de avond inleiden met een solidaire boodschap. 

De taal waarin het evenement zal doorgaan is Engels, we voorzien geen simultane vertaling. Indien dit voor u een drempel vormt, geef ons een seintje en we zorgen voor een oplossing.

Opgelet: Er is geen parkeergelegenheid op de parking van de Leopoldskazerne.

Voor meer info en inschrijving mail stefanie.devloo@solidagro.be
https://bit.ly/2vHeOJX