Protestmars Make Peace Great Again

#TrumpNotWelcome #YestoPeaceNotoNato

07/07/2018 - 15:00
07/07/2018 - 18:00

Herinner je het nog? Met Trump Not Welcome mobiliseerden we vorig jaar meer dan 10. 000 mensen om Trump niet welkom te heten tijdens zijn bezoek aan België. Deze zomer komt Trump terug naar ons land. Wij bereiden opnieuw een warm onthaal voor voor hem en de andere oorlogsstokers! Doe je mee?


Trump komt in de zomer opnieuw naar ons land. Hij komt naar de NAVO - top, een vergadering van de militaire alliantie tussen de VS en Europa. Op de agenda: meer defensie uitgaven door alle NAVO landen, ook België.

Jawel, het controversiële aankoopdossier van de nieuwe Belgische gevechtsvliegtuigen moeten we in dat kader bekijken. Onze regering hoopt er pronken met deze miljardenaankoop.

Het Trump Not Welcome platform roept op om zaterdag 7 juli terug de straat te claimen. Een militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving? We don't agree!

Daarom tekent intal zonder twijfel present op 7 juli in de straten met een duidelijke boodschap: Trump Not Welcome ! NATO not Welcome! Yes to Peace, No to Nato!  Ben je erbij? 

Meewerken met de mobilisatie, visuals etc? Contacteer veronique.coteur@intal.be

Verspreid zeker alvast het Facebook-event. De platformtekst lees je hier www.trumpnotwelcome.be 

Bekijk hier nog eens de foto's van de actieweek van vorig jaar.

Meer weten over de NAVO? Lees 'Waarom miljarden investeren in een oorlogsmachine als de NAVO?'

Agir pour la Paix lanceerde ook een oproep voor directe geweldloze acties. Interesse? Klik hier.

affiche