Trump in Belgium : protestmars

#UnitedWeStand

24/05/2017 - 17:00
24/05/2017 - 21:00


Op 24 en 25 mei komt VS-president Donald Trump naar België ter gelegenheid van een NAVO-top en om het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel in te huldigen. Onze premier Charles Michel liet al weten dat hij “very happy” is om Trump persoonlijk te mogen ontvangen. Wij zijn het daar niet mee eens.

Samen met de vrouwenbeweging, klimaatbeweging, studentenbeweging, roepen we op voor een grote protestmars door Brussel op woensdag 24 mei om 17u. Een protestmars tegen het beleid en de ideologie waar Trump en zijn miljardairsregering voor staan. Een beleid in het voordeel van een politieke en economische elite die enkel uit is op meer. Een beleid dat haat verspreidt gebaseerd op leugens, wetenschappelijke feiten ontkent en de media intimideert. Een ideologie die een duurzame toekomst en een rechtvaardige samenleving in de weg staat.

Met verenigde krachten willen we een duidelijk signaal geven aan de Amerikaanse president en Trumpisten dichter bij huis: Trump Not Welcome. Zoals we zagen met de Women’s March in de VS kan het verzet tegen Trump ons dichter bij elkaar brengen. De aanval op vrouwen, migranten, moslims, werkende mensen, wetenschap ... kunnen we immers enkel samen afwenden. United We Stand!

Met intal roepen we alvast mee op voor deze betoging. Jouw organisatie ook? De platformtekst tekenen door een mailtje te sturen naar info@trumpnotwelcome.be.

Omdat er met de organisatie van de manifestatie ook behoorlijk wat kosten gepaard gaan, vragen we om bij ondertekening een bijdrage te storten volgens vermogen van uw organisatie op rek. nr. BE14 3101 2174 4483 (van de Koepel v/d Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11 vzw – Vlasfabriekstraat 11 – 1060 Brussel) met vermelding ‘Betoging Trump Not Welcome’.

Geef alvast aan op het FB event dat je erbij zal zijn.