Stop de vervangingsprocedure van de F16's – Geen gevechtsvliegtuigen !

#F16gate #geengevechtsvliegtuigen

22/04/2018 - 14:00
22/04/2018 - 16:00

Samen met de andere organisaties van het platform “Geen gevechtsvliegtuigen” roepen we opnieuw op om onmiddellijk de procedure van de vervanging van de F16's stop te zetten, en een breed publiek debat aan te gaan over of de F-16 gevechtsvliegtuigen al dan niet vervangen moeten worden! Kom met ons mee in actie op zondag 22 april! #f16gate #geengevechtsvliegtuigen


Kunnen onze F16's langer vliegen of niet? Was Minister van Defensie Vandeput al dan niet op de hoogte van de informatie van de legertop? Wil onze regering kost wat kost vliegtuigen die kernbommen kunnen droppen? 

Er wordt een gevaarlijk spel gespeeld met ons belastingsgeld, terwijl:

  • 16% van de bevolking in België onder de armoededrempel leeft
  • België haar doelstellingen niet haalt in de strijd tegen klimaatontregeling
  • het budget van Defensie het dubbele bedraagt dan dat van Justitie
  • onze regering miljarden bespaart op openbaar vervoer, ondanks de monsterfiles en luchtvervuiling
  • onze regering nog geen bilan heeft gemaakt van 40 jaar gebruik van de F16's

Het platform “Geen gevechtsvliegtuigen”, waar intal deel van uitmaakt, roept opnieuw op om ONMIDDELLIJK de procedure van de vervanging van de F16's stop te zetten, en een breed publiek debat aan te gaan over of de F-16 gevechtsvliegtuigen al dan niet vervangen moeten worden. #f16gate #geengevechtsvliegtuigen

Zie jij jouw belastingsgeld ook liever geïnvesteerd in de noden van de bevolking en de planeet in plaats van in duur en overbodig oorlogstuig? Kom dan mee in actie op zondag 22 april! We zoeken 250 mensen om een duidelijk signaal te geven aan onze regering. Ben je erbij?

Afspraak: zondag 22 april 14u Jubelpark, Brussel (metro Merode). Dresscode zwart.

Op 18 april vindt een hoorzitting plaats met enkele hooggeplaatsten van de legertop in het parlement. Op de agenda: de vervanging van de F16's. Meer dan ooit willen wij geen nieuwe gevechtsvliegtuigen!

In afwachting tot de actie: Schrijf alvast een berichtje naar de Eerste Minister : www.geengevechtsvliegtuigen.be

We hebben ook 100 mensen nodig om de actie te promoten op Facebook via Thunderclap. Kunnen we ook op jou rekenen? Registreer hier.

actie 22 april