Solidarity jam voor de vrijlating van Ericson Acosta, Filippijns politiek gevangene

22/06/2012 - 18:00
22/06/2012 - 22:00


Ericson Acosta is een Filippijnse dichter, journalist, cultureel werker en actief in de progressieve mensenrechtenbeweging. Op 13 februari 2011 werd hij, tijdens een onderzoeksmissie naar mensenrechtenschendingen, door militairen gearresteerd op het platteland in Samar, een van de vele eilanden van de Filippijnen. Hij werd ondervraagd, gefolterd, en aangeklaagd wegens bezit van explosieven. Dit is een drogreden die al vaak gebruikt werd om vele activisten die kritiek uiten op de Filippijnse regering gevangen te nemen of zelfs te vermoorden. Ondanks zijn opsluiting laat Eric als artiest en activist nog altijd zijn stem horen, via vrienden en sympathisanten. Alles staat verzameld op zijn blog.

Als solidariteitsbeweging willen we daarom met intal een 'solidarity jam' voor zijn vrijlating organiseren met geëngageerde artiesten. Een avondje met muziek en poëzie. Om er een geslaagde avond van te maken, vragen wij om jullie luidkeelse steun! Wie wil, kan één of meerdere acts brengen. 'Songs of freedom', verzetsliederen, maar ook luchtigere thema's zijn meer dan welkom. Ook het werk van Ericson komt aan bod, en we vragen iedereen om de petitie voor zijn vrijlating te tekenen. Een avond als deze is een hart onder de riem voor Ericson, en voor vele andere politieke gevangenen die opkomen voor een rechtvaardigere toekomst.

De solidarity jam gaat door op vrijdagavond 22 juni om 18u tot 22u in het ViaVia Café op de Steenkoolkaai 9 in het centrum van Brussel. Onaangekondigd binnenspringen is geen probleem, maar op voorhand verwittigen is handiger zodat we jullie alvast op de agenda kunnen zetten en jullie benodigdheden kunnen bezorgen.

Meedoen? Check de facebookpagina en/of laat het ons weten via bxl.philippines@intal.be

En uiteraard hebben we ook publiek nodig, iedereen welkom!

eflyer

Bekijk ook de video met een getuigenis van Renato Reyes Jr., voorzitter van de koepel van de Filippijnse volksbeweging en vriend van Ericson.