Solidariteitsbrunch Palestina

25/11/2017 - 11:00
25/11/2017 - 16:00

Op zaterdag 25 november organiseren intal Brussel-Palestina en G3W een brunch in solidariteit met onze partners uit Palestina.


intal Palestina en G3W nodigen je uit voor een Palestijnse brunch en een introductie in de Palestijnse geschiedenis en cultuur. Op het programma: een heerlijke brunch, een gastspreker over de situatie in Palestina en een dabke-initiatie (Palestijnse dans).
 
2017 is een belangrijk jaar. Het is 100 jaar geleden dat de Britse regering in haar 'Balfourverklaring' groen licht gaf voor de oprichting van een 'Joods nationaal tehuis' in Palestina. 50 jaar geleden bezette Israël de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Voldoende reden om de historische en actuele schendingen van mensenrechten en het internationaal recht door Israël onder de aandacht te brengen.

Het is ook 100 jaar dat Palestijnen zich verzetten. Ook onze partners doen dit in hun dagdagelijks werk met jongeren voor het recht op gezondheid.

Deze gastsprekers geven hun inzichten in de Palestijnse kwestie:

  • David Cronin is een Iers journalist en politiek activist en woont in Brussel. Over Palestina schreef hij "Balfour's Shadow'" en “Alliance with Israel: aiding the occupation”. Hij schrijft geregeld artikels voor de online krant The Electronic Intifada. In deze video legt hij uit wat de rol is van Groot-britannië in het conflict.  
  • Lucas Catherine is een Brussels auteur die schrijft over kolonisatie. Over de kolonisatie van Palestina schreef hij onder meer: “De Palestijnen, een volk teveel?” En “Palestina, de laatste kolonie?”. De westerse houding tegenover Israël behandelde hij in “De Zonen van Godfried van Bouillon” en “De Israëllobby”.

Programma:
11u-13u30: Palestijnse brunch
14-15u: Gastsprekers: David Cronin en Lucas Catherine.
15u-16u: Dabke initiatie
 
Praktische info
Wanneer? zaterdag 25 november 2017 vanaf 11u.
Waar? Maison Josefa, Lakenweversstraat 26 ,1050 Elsene. Bereikbaar met metro Louisa en Naamsepoort en tram 92, 93 en 97.
Prijs? We vragen een vrije bijdrage voor de brunch (drankjes niet inbegrepen). De opbrengst van deze activiteit is bestemd voor het werk van onze partners in Palestina en de solidariteitscampagnes in België.

Inschrijving gevraagd via deze link.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met Lars (Lars@g3w.be).