Solidariteit met jongeren in verzet in Palestina

#freeAhed

01/07/2018 - 15:00
01/07/2018 - 21:00

Kind zijn in openluchtgevangenis Palestina, hoe doe je dat? Je zou er moedeloos van worden. Of je rug rechten en opkomen voor je waardigheid. Ahed Tamimi (17) deed dat laatste. Ze kwam in verzet, en werd ervoor berecht tot 8 maanden celstraf door een Israëlisch militaire rechtbank. Wij willen tonen dat ze niet alleen staan! Ben je erbij?


De ploeg van intal Antwerpen organiseert in samenwerking met andere organisaties een solidariteitsevenement met Ahed, en alle Palestijnse jongeren die opkomen tegen de bezetting. 

Omdat we willen tonen dat Palestijnen niet alleen staan in hun strijd.
Omdat geen enkel kind zou moeten opgroeien in een openluchtgevangenis.
Omdat een rechtvaardige oplossing mogelijk is.

Ben je erbij?

Programma

(uurregeling nog onderhevig aan wijzigingen)

15u : deuren

15u15: introductiewoordje

15u30 – 16u15: sofagesprek 'Kind zijn in Palestina'
met Fiona (G3W), Amir Haberkorn (EAJS), Lies Michielsen (PLN)

16u30 - 17h15: Palestijnse dabke show en animatie van Raj'een dabke Group 

17u15 – 18u15: Artiesten voor Palestina met MC Lily, Nisma al Aklouk. Liliane is het nieuwe raptalent uit Borgerhout. Met haar "rap van de diversiteit" wist ze jong en oud te bekoren tijdens de Voice. Ze heeft een hart voor Palestina.
Nisma is een Palestijnse schrijfster uit Gaza. Sinds enkele jaren woont ze in België.

18u – 18u45: experimenteel muziekinstallatie SAWT - Kamel Badarneh. Kamel Badarneh is een producer van elektronische muziek. Hij is geboren in Nazareth en studeert momenteel aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn artistiek project noemt SAWT صوت , wat geluid betekent in het Arabisch en waarin ambient, noise, experimentele muziek en techno elkaar vinden met zuivere frequenties en real soundscapes.

18u15: sofagesprek 'Internationale solidariteit, het maakt een verschil' met Ziyaad Yousef (BDS Europa) en Mario Franssen.

19u : muziek uit Gaza met Abdul Wahab, Mohammed en Zia 

20u : concert Aedell Wolff

20u45: afsluitwoordje

Doorlopend zijn er heerlijke Palestijnse hapjes te verkrijgen, is er een zomerbar, een boeken-en infostand. Er is kinderanimatie voorzien.

De opbrengst van het evenement gaat naar de Union of Health Work Committees in Gaza, partnerorganisatie van de ngo G3W. Hen rechtstreeks steunen kan via deze actiepagina.

Dit evenement is een organisatie van intal i.s.m. Kavka, Antwerp for Palestine, G3W, Kif Kif en Een Andere Joodse Stem.

Wees welkom met vrienden en familie! 

Meer info of meehelpen? Geef ons een seintje : antwerpen@intal.be

Affiche event Ahed