Rights Now! De straat op voor klimaat en sociale rechtvaardigheid

12/05/2019 - 13:00
12/05/2019 - 16:04

We krijgen steeds te horen dat er geen alternatief is voor het huidige beleid. Wel, daar leggen we ons niet bij neer. Verschillende organisaties formuleerden 23 concrete voorstellen, en op 12 mei worden de 6 meest populaire eisen naarvoor gebracht. Wij sluiten ons daar graag bij aan!


Voel je het ook? Er beweegt iets in onze samenleving. Steeds meer mensen komen op straat. Voor het klimaat, tegen discriminatie, voor sociale rechten en nog zoveel meer. Omdat onze toekomst op het spel staat.

Wat wij vragen is niet onmogelijk. Wat wij vragen staat in de grondwet. Artikel 23 zegt: “Iedereen heeft het recht op een menswaardig leven.” Dat betekent concreet: een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijk migratiebeleid en niet elke maand moeten krabben om te overleven. Dáár willen wij dat de volgende regeringen werk van maken.

Op 12 mei slaan we de handen in elkaar voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving.

Verschillende organisaties formuleerden 23 concrete voorstellen, en op 12 mei worden de 6 meest populaire eisen naarvoor gebracht. Wij sluiten ons daar graag bij aan, en lopen mee met blok 3 voor een Menswaardige migratie.

Afspraak op zondag 12 mei om 13u aan het standbeeld van Simon Bolivar. Zoek de intal vlag!

Klik hier voor het parcours.