PETITIE: Geen samenwerking tussen de AU Gent en een Israëlisch wapenbedrijf!

AAN DE RECTOR VAN DE UNIVERSITEIT VAN GENT:

De Universiteit Gent werkte recent binnen een Europees onderzoeksprogramma (FP7) samen met Technion, een Israëlische universiteit die nauwe banden heeft met Israëlische beveiligings- en defensiebedrijven. Ook het Israëlische bedrijf RAD Data Communication was partner in het project. Dit bedrijf is een belangrijke leverancier van beveiligingsmateriaal voor de illegale nederzettingen op de westelijke Jordaanoever en in Oost Jeruzalem. De toepassingen uit het onderzoek kunnen rechtstreeks gebruikt worden voor de repressie in de bezette Palestijnse gebieden. Deelnemen aan onderzoek dat bijdraagt tot de schending van mensenrechten en het internationaal humanitair recht, strookt niet met de ethische engagementen van de Universiteit Gent. Wij vinden deze samenwerking onaanvaardbaar.

Wij vragen dat de Universiteit Gent zich engageert om nooit meer samen te werken met

  • Israëlische academische instellingen, in projecten die toepassingsmogelijkheden kunnen hebben in de militaire en/of veiligheidsindustrie.
  • Israëlische ondernemingen die actief zijn in de wapen-, defensie- en veiligheidsindustrie.

Deze petitie is een initiatief van Intal Gent, GAPP, VREDE vzw en Comac.Wil jouw organisatie ook aansluiten bij dit platform en ondersteunen jullie deze eisen? Contacteer gent@intal.be

Je kan hier de papieren versie van de petitie downloaden. Bezorg ze ingevuld terug aan vzw Vrede p/a Dok Noord 4E, bus 003, 9000 Gent.

Meer info op www.intal.be - www.vrede.be - www.militair-embargo-israel.be

BijlageSize
embargo-petitie-AUGent-x.pdf79.28 KB