Solidariteitsreis Filippijnen- zomer 2011

10/07/2011 - 14:29
31/07/2011 - 14:29

De inschrijvingen zijn afgesloten. In de zomer van 2011 organiseert intal een solidariteitsreis naar de Filippijnen. Gedurende 3 weken duiken we het dagelijkse leven van de Filipino's in, en ontmoeten we verschillende afdelingen van de volksbeweging. Achteraf bekijken we hoe we onze ervaringen kunnen gebruiken voor een solidariteitscampagne met intal in België.


Voorstelling reis

Voorstelling reis

De inschrijvingen zijn afgesloten.  We trekken in de zomer van 2011 opnieuw naar de Filippijnen. Gedurende 3 weken duiken we het dagelijkse leven in van de Filipino's, we bezoeken onze partnerorganisaties die iedere dag de strijd aangaan voor het recht op gezondheid. Ze komen op voor degelijke huisvesting, landhervorming, gezondheidszorg en vele andere basisrechten waar de Filipino's vaak alleen maar van kunnen dromen. Achteraf bekijken we hoe we onze ervaringen kunnen omzetten in een concrete solidariteitscampagne in België. Een ervaring om niet te missen!

 


Praktisch

Prijs
Het budget voor deze reis is +/- 1 500 euro. In deze richtprijs zijn inbegrepen: het vliegtuigticket, de verblijfskosten, transport, maaltijden en andere groepskosten ter plaatse. Iedereen voorziet zelf zakgeld voor persoonlijke uitgaven.
 
Voorbereiding
Iedereen neemt verplicht deel aan het voorbereidingsweekend op 26 en 27 maart 2011. Daarnaast organiseren we na het weekend nog twee samenkomsten in overleg met de groep, en een terugkom moment na de reis met alle reizigers.
 
Wat verwachten we van jou?

  • Je bent gemotiveerd om er een toffe ervaring in groep van te maken.
  • Je bent bereid om je ervaringen om te zetten in een concreet engagement binnen de solidariteitswerking van intal.
  • Je bent bereid om in zeer bescheiden omstandigheden te leven gedurende +/- 3 weken.
  • Je staat open voor andere culturen en voor de organisaties en gemeenschappen die ons ontvangen.
  • Je respecteert de gedragsregels tijdens de reis.
  • Je neemt deel aan het voorbereidingsweekend op 26 en 27 maart 2011 en de andere voorbereidingsmomenten.
  • Je begrijpt en spreekt voldoende goed Engels (het moet niet perfect zijn maar het is noodzakelijk om te communiceren).
  • Je bent 21 jaar of ouder.
  • Je bent bereid om samen met de reisgroep geld in te zamelen voor de Filippijnse partnerorganisatie (voor of na de reis, in overleg met de medereizigers).

 

 

 

 


Wil je meegaan?

De inschrijvingen zijn afgesloten. 

 
Voor meer info kan je terecht op het secretariaat op het nummer 02/209 23 50 of via mail bij fanny.polet@intal.be

 

 

 


BijlageSize
Kandidaatfiche.doc20.5 KB