Solidariteitsreis naar Palestina - Zomer 2009

01/07/2009 - 12:42
31/07/2009 - 12:42

OPGELET: VOOR DE REIS VAN 2009 ZIJN DE INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN
Deze zomer, organiseren we een solidariteitsreis naar Palestina. Programma : ontmoeting met Palestijnen wonend in Israël, verzameling van inlichtingen voor de campagnes in België in de bezette gebieden en deelnemen aan een jongerenkamp georganiseerd door onze partner Health Work Commitees.Voorstelling reis

Voorstelling reis

OPGELET: VOOR DE REIS VAN 2009 ZIJN DE INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Eerst en vooral moet u weten dat dit programma aan belangrijke veranderingen onderhevig kan zijn door de politieke situatie ter plaatse.
Ons verblijf zal tussen 14 en 16 dagen duren en zal tijdens de zomervakantie van 2009 plaatsvinden. Er zijn drie afzonderlijke delen gepland.
Een deel in Israël waar we de confrontatie aangaan met de realiteit van de Palestijnen in Israël.
Het tweede deel in de bezette gebieden. Het is de bedoeling dat we in enkele dagen inlichtingen voor de campagnes in België verzamelen.
En het laatste deel in een internationaal jongerenkamp, georganiseerd door HWC (Health Work Commitees), in het gezelschap van andere internationale delegaties.


Praktisch

Prijs
Het budget voor deze reis is tussen 1 100 en 1 250€. Hierin zit het vliegtuigticket, het verblijf, transport, de maatijden en ander groepskosten ter plaatsen. Iedereen voorziet zelf zakgeld voor cadeautjes ed.

Voorbereiding
Iedereen neemt deel aan het voorbereidingsweekend van de reis. Dit vindt plaats op 28 en 29 maart 2009. Samen spreken we nog 2 bijkomende voorbereidingsmomenten af.

Wat verwachten we van jou?
- Motivatie om er een toffe ervaring in groep van te maken.
- Bereidheid om in zeer bescheiden omstandigheden te leven gedurende +/- 2,5 weken.
- Openheid voor andere culturen, voor de organisaties en gemeenschappen die ons ontvangen.
- Je neemt deel aan het voorbereidingsweekend op 28 en 29 maart 2009.
- Je bent bereid om je ervaringen om te zetten in een concreet engagement binnen het kader van de intal-solidariteitswerking rond Palestina.
- Je bent minimum 21 jaar.


Wil je meegaan?

De inschrijvingen zijn afgesloten.