PETITIE: Geen samenwerking tussen de KU Leuven en een Israëlisch wapenbedrijf!

AAN DE RECTOR VAN DE KU LEUVEN:

De KU Leuven werkt samen met het Israëlische wapenbedrijf Israeli Aerospace Industries (IAI). Dit gebeurt in het kader van een Europees onderzoeksprogramma (FP7). IAI is de grootste wapenproducent van Israël en werkt nauw samen met de Israëlische luchtmacht. IAI is wereldleider in de productie van onbemande vliegtuigen (drones). Deze werden al gebruikt bij aanvallen op burgers, die door Human Rights Watch veroordeeld zijn als een overtreding van het internationaal recht. Wij vinden deze samenwerking onaanvaardbaar. Ze gaat lijnrecht in tegen de ethische engagementen van de KU Leuven.

We verwachten dat de KU Leuven de samenwerking met Israeli Aerospace Industries onmiddellijk stopzet en zich engageert om in de toekomst geen nieuwe samenwerking meer aan te gaan met Israëlische wapenbedrijven.

Steeds meer organisaties ondertekenen de petitie: intal-Leuven, Comac Leuven, LAP (Leuvense Actiegroep Palestina), Vrouwen in ’t Zwart, VAST, Oxfam Wereldwinkels Heverlee - Leuven - Wilsele - Kessel-lo - Wijgmaal, 11.11.11., IMSAL, GAPP, Geneeskunde voor de Derde Wereld, Wereldsolidariteit Leuven, Vrede vzw

Contacteer leuven@intal.be als jouw organisatie zich bij deze eisen wil aansluiten.

Je kan hier de papieren versie van de petitie downloaden. Bezorg ze ingevuld terug aan intal-Leuven, p/a Windmolenstraat 44, 3000 Leuven.

BijlageSize
20121213_petitie_KUL_stop_samenwerking_IAI_NL-ENG.pdf80.67 KB