Teken de petitie voor een Belgisch militair embargo tegen Israël

Ondanks de debatten die hierrond gevoerd worden sinds eind 2009 en ondanks de reglementering die gestemd werd om een einde te stellen aan de wapenhandel met bepaalde landen waaronder Israël, gaan het Vlaams en het Brussels gewest verder met hun handel in wapens en beveiligingsmateriaal met Israël. Verschillende officiële rapporten bevestigen dit.

Onze gewesten mogen de bezetting en de illegale kolonisatie van Palestina niet ondersteunen door de verkoop of aankoop van wapens met Israël. Dit laat hen namelijk, direct of indirect, toe om deze vaak veroordeelde politiek verder te zetten.

Dit embargo is een praktische en politieke maatregel. Deze zal onze gewesten en ons land aansporen om een positie in te nemen ten gunste van een rechtvaardige en duurzame vrede, gekenmerkt door het einde van de bezetting en de kolonisatie van Palestina door Israël, de ontmanteling van de muur op de Westelijke Jordaanoever, het erkennen van de basisrechten van de Palestijnse inwoners van Israël en het respecteren van de rechten van de Palestijnse vluchtelingen zoals erkend wordt door VN‐resolutie 194.

Hier kan u alvast een samenvatting van het dossier lezen met daarin de volledige argumentatie en lijst van eisen.