Nationale betoging tegen de aankoop van gevechtsvliegtuigen

#geengevechtsvliegtuigen

24/04/2016 - 14:00
24/04/2016 - 17:00

Brussel - 24/04/16 - 9,2 miljard euro zal onze regering investeren in nieuwe gevechtsvliegtuigen, terwijl ze bespaart op onderwijs, crèches, sociale zekerheid. Een massa geld voor vliegtuigen die dienen om te bombarderen, om oorlog te voeren. En dat met ons belastingsgeld? Wij gaan niet akkoord. Doe mee met de nationale betoging en laat onze regering horen dat jij dat geld liever elders in geïnvesteerd ziet.


9,2 miljard euro zal onze regering tussen 2019 en 2030 investeren in nieuw oorlogstuig, waaronder nieuwe gevechtsvliegtuigen. Als we daarbij de onderhoudskosten bijtellen, ook van onze F-16's die ook nog een tijdje zullen vliegen, komen we op een bedrag van 15 miljard enkel en alleen al voor onze luchtmacht van 2019 tot 2058. Niet alleen het bedrag doet ons huiveren, maar ook het gebruik. De vliegtuigen die onze regering wil aankopen moeten nucleaire capaciteit hebben - lees : we willen mee ten oorlog trekken met kernwapens.

Na de verschrikkelijke aanslagen van 22 maart in Brussel is er angst en woede bij velen, en lijkt deze keuze misschien verleidelijk. We mogen ons hierdoor niet laten verleiden. Bommen zullen niet efficiënter zijn om vrede te brengen dan dat ze geweest zijn om democratie te brengen. Bommen zijn instrumenten van dood en vernieling, die levens en hoop wegmaaien. Het zijn net die levens en die hoop die we nodig hebben.

We roepen iedereen op om massaal de petitie te tekenen tegen de aankoop van de nieuwe gevechtsvliegtuigen, en massaal je stem te laten horen op zondag 24 april tijdens deze Nationale Betoging. Afspraak voor intallers : om 12u in de lokalen van intal voor een briefing en een lekkere tas soep!

Wat willen we ?

  • We vragen onze regering afstand te doen van het peperduur vervangingsprogramma van de F16.
  • We vragen een einde aan militaire interventies en bombardementen om plaats te maken voor samenwerking en diplomatieke oplossingen waarin alle landen op dezelfde manier behandeld worden.
  • We vragen een einde aan de hypocrisie van onze regering: wapenverkoop aan landen in oorlog die het terrorisme steunen, en het internationaal recht aan hun laars lappen, moet aan banden worden gelegd.

Enkel op die manier kunnen we zorgen voor vrede en veiligheid.

Lees hier het artikel dat intal schreef n.a.v. de aanslagen "Bommen als antwoord op bommen?"

Wanneer: Zondag 24 april 2016, 14 u.
Waar: Centraal Station Brussel
Organisatie: platform www.geengevechtsvliegtuigen.be (waar intal deel van uitmaakt)

Meer info en de petitie vind je op de campagnepagina.

Nodig ook al je vrienden en kennissen uit via het Facebook-evenement!