ManiFiesta 2018

Intal @ Manifiesta: debat, actie & cultuur en engagement

08/09/2018 - 11:00
09/09/2018 - 20:00

ManiFiesta is terug en heeft opnieuw een uitgebreid aanbod aan zowel muziek, debatten, film, sport en nog veel meer. Op zaterdag en zondag zetten we ook weer de intal-tent op waar er verschillende acties, debatten en animatie zullen plaatsvinden.


Tickets te koop!

Tickets zijn verkrijgbaar via je lokale intal verantwoordelijke of via het intal secretariaat - info@intal.be - 02/2092350. Een weekendticket of steunticket is te verkrijgen aan €25; een dagticket aan €15.

Intal @ ManiFiesta 2018

intal is weer van de partij op het grootste Belgische festival van de solidariteit, ManiFiesta. Hieronder vind je alvast wat we voor jullie in petto hebben :-)

Camping Gaza : Doorlopend ben je welkom op Camping Gaza. We bouwen een ware camping na voor de intal-tent, net zoals de Palestijnen doen tijdens zonnige dagen op het strand van Gaza, of tijdens de protesten aan het afscheidingshek met Israël. Ontdek het geluk en de moeilijkheden van het dagelijkse leven in de Gazastrook door kleine ontmoetingen, concertjes en fototentoonstellingen in de kampeertentjes.

Zaterdag 8 september

11u : Conferentie 'De Verenigde Staten en Latijns-Amerika' met Aleida Guevara, Pablo Sepúlveda Allende, gemodereerd door Paula Polanco - een organisatie van Cubanismo en intal - centrum Staf Versluys.

12u : meet and greet Omar Barghouti - intal tent

Omar B.Omar Barghouti is een Palestijns mensenrechtenactivist. Hij is mede-oprichter van de door Palestijnen geleide Boycot, Desinvesteer en Sancties (BDS) campagne voor Palesijnse rechten. Hij is mede-laureaat van de Gandhi Peace Award in 2017. Hij is auteur van BDS: The Global Struggle for Palestinian Rights (Haymarket: 2011). Zijn artikels en interviews zijn verschenen in de New York Times, de Washington Post, Newsweek, de Financial Times, de Guardian, Politico, and op BBC, Bloomberg TV, MSNBC, CNN, en vele anderen. Lees hier een interview dat we afnamen tijdens zijn laatste bezoek aan België. 

13u: Filmvertoning "Etat commun", een documentaire van Israëlisch filmmaker Eyal Sivan - zaal Meltemi.

14u15: meet and greet Pablo Allende - intal tent

Pablo Allende

Pablo Sepúlveda Allende is de kleinzoon van Salvador Allende, voormalig socialistisch president van Chili. Pablo is niet alleen een zeer boeiende getuige van het neoliberaal beleid dat in Chili werd doorgevoerd sinds de staatsgreep, maar ook van de Bolivariaanse revolutie in Venezuela. Andrea nam alvast een interview met hem af. Lees het hier: "Pablo Allende, dokter ten dienste van de gemeenschap".

 

15u30: meet and greet Eyal Sivan - intal tent

17u: Conferentie 'De rol van cultuur in de strijd voor mensenrechten in Palestina' met Omar Barghouti, Eyal Sivan en Kristien Hemmerechts, gemodereerd door Julie Steendam. Georganiseerd i.s.m. G3W. – centrum Staf Versluys

20u15: Concertje meepikken van Seun Kuti?

Zondag 9 september

11u - 12u: Mensenrechten in de Filipijnen, een gesprek met Tinay Palabay (van Karapatan, een Filipijnse mensenrechtenorganisatie) en Abigail Anongos, Algemeen secretaris van de Cordillera Peoples' Alliance.
Georganiseerd i.s.m. G3W en Solidagro.

12u30: Janine Santos zingt Filipijnse volksliederen.

15u30: Deelname aan het Centraal moment van het festival.

16u30: we ruimen samen met een ploeg vrijwilligers onze stand op, en sluiten aan bij het concert van La Pegatina.

19u: Samen feestje bouwen bij het afsluitconcert van Asian Dub Foundation.

Meer info over het volledig programma en de gasten op ManiFiesta vind je op www.manifiesta.be

Met intal aan de slag op ManiFiesta?

Zin om mee te helpen met de intal activiteiten in en rond ManiFiesta? Geef een seintje aan Veronique via veronique.coteur@intal.be

Succes en bezoek zeker de intal tent op ManiFiesta!

Voor wat sfeerbeelden, bekijk de foto's van de vorige editie hier, en bekijk hier de aftermovie :-).

Tot dan!