ManiFiesta 2016 - UPDATE

Intal @ Manifiesta: debat, actie & cultuur!

16/09/2016 - 20:00
18/09/2016 - 23:59

ManiFiesta is terug en heeft opnieuw een uitgebreid aanbod aan zowel muziek, debatten, film, sport en nog veel meer. Op zaterdag en zondag zetten we ook weer de intal-tent op waar er verschillende acties, debatten en animatie zal plaatsvinden.


>> Koop je ticket alvast nu via deze link.

Intal @ ManiFiesta2016

Op 17 en 18 september is het weer tijd voor het grootste Belgische festival van de solidariteit, ManiFiesta. Met een concert op vrijdagavond van Manu Chao is het dit jaar geen 2, maar 3 dagen feest. intal is uiteraard ook dit jaar van de partij. Hieronder een blik op ons programma. Je kan ons vinden in het internationale dorp, op het Lumumbaplein. Wees welkom! Zin om mee te helpen aan de intal tent? Geef een seintje aan veronique.coteur@intal.be - Nog geen ticket? Koop het snel online of contacteer ons.

Zaterdag 17/09 - intal tent

"Animatie geen gevechtsvliegtuigen" - Terwijl onze regering blijft besparen op sociaal vlak, beslist ze te investeren in 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen. Ze zadelt zo niet alleen de komende regeringen op met een faktuur van 15 miljard euro, die dus - lees - niet besteed kan worden aan onderwijs, gezondheidszorg, de pensioenen, .. maar maakt zo ook een keuze voor oorlog. Dat maakt ons woest. Op ManiFiesta organiseren we dit jaar een ludieke actie als protest tegen de aankoop van deze dure gevechtsvliegtuigen. Doe je mee? Breng dan een bezoekje aan de intal tent. De actie start om 11u en loopt het gehele weekend door.

14u - concert Rafeef Ziadah

“We teach life, Sir”, met dit gedicht ging de Palestijnse Rafeef Ziadah viraal de wereld rond. We  Charis B.)hebben het genoegen jullie uit te nodigen op zaterdag om 14u in onze tent voor een concert van deze uitzonderlijke artieste.   Rafeef is derde generatie vluchteling en woont in Londen. Daar is ze actief in de BDS - beweging die oproept voor boycot, desinvestering en sancties. Ze legt haar ziel in poetry slam als aanklacht op de aanhoudende Israëlische bezetting. Mis deze unieke gelegenheid niet. We voorzien een cd-voorstelling en signeersessie.

 

15u15 : ontmoeting Haifa Zangana. Haifa is een artieste, schilder, feministe en activiste uit Irak, te gast op het festival in kader van haar documentaire "Whose peace will it be" die vertoond zal worden om 17u. We hebben het geluk dat we haar hebben kunnen strikken voor een ontmoeting in de intal tent. We gaan met haar in gesprek over westerse interventies in het Midden-Oosten.

17u: intal drink. Om 17u nodigen we jullie allemaal uit voor een drink ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van intal. We willen op deze manier onze leden bedanken om intal te maken tot wat ze is. Elke lokale groep zal een klein woordje geven en we hopen dat jullie talrijk zijn om samen op ons 10e jaar te klinken.

Zondag 18/09

11u : Conferentie Palestina " Gezondheid onder militaire bezetting" - Debattent 1

Dr. Mads Gilbert, een Noorse arts, was in Gaza in 2009 en 2014 en hielp de Palestijnse gewonden verzorgen in het Al-Shifa- ziekenhuis. Zijn protest tegen de Israëlische bezetting klonk zo hard dat hij Israël niet meer binnen mag. Samen met Rafeef, die we eerder al op zaterdag in onze tent mochten verwelkomen, gaan ze in debat over de impact van de bezetting.

Georganiseerd door intal, G3W-M3M & Geneeskunde voor het Volk (GVHV)

15u - intal tent : One Billion Rising dans animatie
Op zondag wordt er op hetzelfde moment op heel het terrein gedanst tegen geweld op vrouwen in kader van de campagne 'One Billion Rising'. In het Internationaal dorp is het bij intal de place to be. Iedereen welkom om 15u. We trekken erna samen op naar het Centraal moment met een geanimeerde betoging.

Volledige programma : voor het volledige programma kan je terecht op www.manifiesta.be

Tickets

Wacht niet te lang voor het aankopen van je ticket. Dat kan sinds dit jaar ook vlot online.

Voor een combiticket (vrijdag, zaterdag en zondag) betaal je dit jaar €38 - dit ticket is enkel beschikbaar online.
Een ticket enkel voor het concert van Manu Chao is online te koop aan €25.

Indien je een ticket wenst voor zaterdag en zondag kan je dat evenzeer online kopen of op papier bij de verantwoordelijken van intal en het intal-secretariaat (info@intal.be - 02/2092350).

Slaapmogelijkheden voor intal leden

Intal biedt, net als vorig jaar, de mogelijkheid voor haar leden om te overnachten in één van haar chalets. Voor €30,40 per persoon kan u een bed in een chalet huren voor 2 nachten. Op die manier moet u 's nachts niet meer met de auto huiswaarts keren en kan u uitgerust en wel van het hele weekend genieten. Wees er snel bij, want elk jaar opnieuw zijn deze chalets snel volgeboekt.

Wil je met intal aan de slag op ManiFiesta, geef ons een seintje via veronique.coteur@intal.be

Voor wat sfeerbeelden, bekijk de fotoreportage van de vorige editie.

Tot dan!!

banner MF