Kettingreactie Tihange Doel - Sluit kerncentrales en investeer in hernieuwbare energie

Doe je mee?

25/06/2017 - 09:00
25/06/2017 - 17:00

Scheurtjes in de kernreactoren, radioactief water dat lekt, koelwaterpompen die uitvallen, ... Als zelfs voormalig directeur van de kerncentrale van Doel schrijft dat de kans op een kernramp in Doel 'zeer waarschijnlijk is', wat houdt onze overheid dan tegen? Tijd om te investeren in hernieuwbare energie! Doe op zondag 25 juni mee aan de 90km lange mensenketting.


Doe je mee? Vergezel William van intal aan km 27 naast het station van Luik - Jonfosse. Je kan hem bereiken via liege@intal.be.

Op 19 november 2016 schrijft de krant “La Libre Belgique” dat de algemeen directeur van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), Jan Bens, voormalig directeur van de kerncentrale in Doel en voorstander van kernenergie, verontwaardigd is over het gebrek aan initiatieven van Electrabel, de exploitant, om het beveiligingsniveau te verbeteren. In twee brieven gericht aan Electrabel schrijft Bens dat de kans op een kernramp in de drie reactoren van Tihange en in de reactoren 3 en 4 van Doel ‘zeer waarschijnlijk’ is en de gevolgen ‘vergelijkbaar zijn met de zeer ernstige ongelukken in Fukushima en Tsjernobyl’.

In de afgelopen jaren waren er in de kerncentrales van Tihange en Doel steeds vaker incidenten. Door brand en het uitvallen van koelwaterpompen moesten er meerdere keren noodstops gemaakt worden.

Waar wacht onze overheid nog op om de kerncentrales te sluiten? Het is hoog tijd om te investeren in hernieuwbare energie! Activisten vormen op 25 juni een 90 km lange mensenketting van Tihange - Luik - Maastricht naar Aken. Die actie zal plaatsvinden om 15u, verspreid over de verschillende regio's. 

Wil je meedoen? Vertrek samen met William van intal - Contact : liege@intal.be

Meer info vind je hier.

mensenketting