intal Leuven Café Solidarité - over racisme en dekolonisatie

10/10/2018 - 20:00
10/10/2018 - 22:00


Met de spraakmakende documentaire over Schild&Vriend en enkele shockerende gebeurtenissen in de zomer (Pukkelpop, Aarschot) is racisme weer heel actueel.
Hoe ziet racisme eruit, en waar komt het vandaan? Wat is de link met het koloniaal verleden van Europa? Ligt dat kolonialisme wel echt in het verleden? En wat kunnen wij er eigenlijk aan doen?

Verwacht geen grote monologen van experts, maar eerder een kans om in gesprek te gaan met andere Leuvenaars van allerlei leeftijden en achtergronden. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder onder ons wel iéts weet over de thema’s die we bespreken, al is het uit de krant, een boek, of uit eigen ervaringen. Iedereen weet een beetje, maar samen weten we veel!

Wij bereiden een aantal stellingen voor om de avond in goede banen te leiden. Per stelling kan je hierover in kleine groepjes discussiëren, met een glaasje wijn, een frisse pint of een warme thee in de hand. Na 20 minuten vatten we samen en wordt een nieuwe stelling geïntroduceerd. De ideale manier om niet alleen bij te leren, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen rond een interessant thema, en om samen na te denken over wat we nu eigenlijk hieraan kunnen doen.

Stuur vrijblijvend een mailtje naar leuven@intal.be als je meer wilt weten!

Welkom!