Ik sluit mijn rekening bij Dexia!

Dexia blijft de kolonies in de bezette Palestijnse gebieden financieren

27/10/2010 - 16:00
27/10/2010 - 17:00

De campagne 'Israël koloniseert - Dexia financiert' voert al bijna 2 jaar campagne tegen de financiering door Dexia van de Israëlische kolonies in de bezette Palestijnse gebieden. Protestkaarten, acties aan Dexia kantoren, vragen op de Algemene Vergadering, parlementaire vragen, gesprekken met de Dexia-directie, ... Dexia trekt er zich niets van aan. Misschien dat ze wel naar hun klanten luisteren?


Op 31 mei 2010 stuurde Jean-Luc Dehaene aan het platform 'Israël koloniseert - Dexia financiert' een antwoord op de vragen die we stelden tijdens de Algemene Vergadering van Dexia van begin mei. Als je deze brief er op naleest (recto - verso) wordt het snel duidelijk dat Dexia niet van plan is om zijn beleid bij te sturen. Erger nog, Dexia werkt blijkbaar nauw - en gratis - samen met de Israëlische overheid om de kolonies van de nodige middelen te voorzien. Vermits Dexia zich niets van onze campagne lijkt aan te trekken plannen we een nieuwe actie.

We zijn op zoek naar Dexia-klanten die bereid zijn om hun rekening(en) op te zeggen tijdens een collectieve actie die plaats vindt op woensdag 27 oktober 2010. Grote klanten en meer bescheiden klanten;-)! Het plan: 50 klanten begeven zich op dezelfde dag naar een Dexia-kantoor in Brussel om hun rekening op te zeggen.

We roepen de klanten van Dexia op om deel te nemen aan de actie 'Ik sluit mijn rekening bij Dexia!'.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Schrijf je in voor de actie via het contactformulier.
  • Blokkeer woensdagnamiddag 27 oktober 2010 in je agenda. Je wordt om 15.30 u. in Brussel verwacht. De week ervoor, op 20 oktober 2010 organiseren we een info-sessie over de actie. Je krijgt meer informatie nadat we je inschrijving hebben ontvangen.
  • Informeer je vooraf bij je Dexia-filiaal welke procedure je moet volgen. (*)
  • Denk vooraf na over het openen van een nieuwe rekening. Informatie over ethisch bankieren en ethische banken vind je op de website van Netwerk Vlaanderen.

Meer weten over de campagne?

(*) We kunnen geen sluitende procedure geven omdat het afsluiten van de rekening afhangt van vele factoren. Is het een zicht- of spaarrekening, of nog een andere rekening? Heb je een lening bij Dexia en waren hier voorwaarden aan verbonden, heb je meerdere rekeningen en wil je starten met het afsluiten van 1 rekening, ....?