Intal @ Nationale Betoging tegen de aankoop van gevechtsvliegtuigen

3000 betogers verwerpen de aankoop van nieuwe gevechtvliegtuigen


Intal was, als oprichtend lid van het platform #geengevechtsvliegtuigen, sinds het begin betrokken bij de organisatie van deze nationale betoging. Zo'n 3000 moedige betogers trotseerden het stormweer, en eisten dat de regering Michel afziet van haar plannen om nieuwe gevechtsvliegtuigen te kopen.


De betoging ging in tegen het regeerakkoord, uit 2014 en het strategisch plan van Minister van Defense Steven Vandeput. Daarin wordt beslist dat deze regering vanaf 2019 overgaat tot de aankoop van 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen.

We blijven ons dan ook na deze betoging verzetten tegen de aankoop van gevechtsvliegtuigen. Deze gevechtsvliegtuigen zijn niet enkel een peperdure aankoop die ons meer dan 15 miljard euro zullen kosten, maar hun aankoop zegt ook iets over de oorlogsintenties van België, onder de vleugels van de NAVO. Lees hierover meer in onze analyses "De waanzin van bommenwerpers" en "Geen bommen als antwoord op bommen".

Ben je nog niet actief bij intal ?

We willen met veel zijn om onze stem te laten horen. We zijn momenteel met 750 en hebben 10 actieve lokale groepen. Je kan je aansluiten vanaf slechts 5€ per jaar, en actief worden in een lokale groep. Meewerken rond de campagne? Geef ons een seintje via gmo@intal.be

De actie kwam ook in de media:

Bekijk hier de reportage op het VRT-nieuws - op het VTM nieuws.

Ook op het RTL nieuws werd over de betoging bericht. Met intal waren we duidelijk zichtbaar.

 


No votes yet