De negende paasmars alsof je erbij was

20 km van Genval tot Brussel voor de vrede


Paasmaandag 25 april 2011 vertrokken 50 stappers in Geval voor de negende Paaasmars voor de Vrede. De startplaats was dan wel anders, het einddoel was opnieuw de Beurs in Brussel.


8 jaar op rij vertrok de Paasmars voor de vrede vanuit Leuven naar Brussel. Voor de negende editie was het niet de LeCoTo (Leuvense Coördinatie Tegen de oorlog) die de organisatie in handen nam maar wel intal-vrede samen met een aantal andere Brusselse en Waals-Brabantse organisaties. Samen werd beslist om het eens over een andere boeg te gooien en vauit Genval te vertrekken. Meteen werd de mars met 12 kilometer ingekort tot 20 km.

50 stappers voor de vrede begonnen er aan om 11 u. Na de 3 gewesten doorkruist te hebben, waren ze aangegroeid tot een een 150-tal die rond 17.45 u. arriveerden aan de Beurs van Brussel. Onderweg werden meer dan 1000 flyers uitgedeeld met de eisen van de mars:

  • België is in oorlog: Troepen uit Afghanistan!
  • Stop de blokkade van Gaza – Stop de bezetting van Palestina
  • Stop de bezetting van Irak
  • Solidariteit met de strijd van de volkeren van Noord-Afrika en het MiddenOosten
  • Geen militaire interventie in Libië

(Download hier de flyer)

Ook de pers was aanwezig. tvbrussel besteedde er aandacht aan en ook FM Brussel was van de partij. Het Waals-Brabantse TV COM maakte een reportage en de Hoeilander.be schreef er een stukje over. Dewereldmorgen.be kwam filmen en natuurlijk waren er ook verschillende fotografen aanwezig. Bekijk hier de reportage van Martine.

 


BijlageSize
flyer_pendant_la_marche.pdf1.15 MB
No votes yet