Conferentie: Is het na Libië de beurt aan Syrië?

Pierre Piccinin & Bahar Kimyongür gaan in gesprek met 90 aanwezigen.


De intalgroep GMO nodigde Bahar Kimyongür en Pierre Piccinin uit om duiding te geven over de situatie in Libië en Syrië en de rol van de NAVO hierin. Zo'n 90 aandachtige toehoorders gingen na de uiteenzettingen in discussie met de sprekers.


Hoe kunnen we de opstanden in Libië duiden? Welke parallen met het protest in Syrië zijn er, en welke verschillen zijn er op te merken? Wat zijn de vooruitzichten voor dat land? En wat zijn de doelstellingen van de Navo, de EU en de Verenigde Staten in de regio? Allemaal terechte en kritische vragen die, sinds de dood van Kaddaffi, steeds vaker gesteld worden.

Bahar Kimyongür, specialist over de toestand in Syrië, en Pierre Piccinin, journalist met als specialiteit het Midden-Oosten, leidden de avond in met uiteenzettingen. Daarna konden de aanwezigen hun vragen en meningen aanbrengen en gingen ze in debat met de sprekers en elkaar, onder leiding van moderatrice en intal-lid Elise Broyard.

Pierre Piccinin had tevens nog een primeur voor ons: beelden en verhalen over het net-'bevrijde' Westen van Libië, waaraan hij net een bezoek had gebracht.


No votes yet