Actie: stop samenwerking KUL en IAI!

Actie van intal-Leuven en LAP bij de opening van het academiejaar


Naar aanleiding van de campagne tegen de samenwerking tussen de KULeuven en Israëlische wapenbedrijven, voerden intal-Leuven en LAP maandagochtend 23 september actie aan de openingsstoet van het academie jaar.


De KULeuven werkt samen met Israëlisch wapenbedrijf IAI. Dit is de grootste wapenproducent van Israël en is wereldleider in de productie van onbemande vliegtuigen. Deze werden al gebruikt bij aanvallen op burgers, die door Human Rights Watch veroordeeld zijn als overtreding van het internationaal recht. Wij vinden deze samenwerking onaanvaardbaar en verwachten dat de KULeuven de samenwerking met Israeli Aerospace Industries stopzet en zich engageert om in de toekomst geen nieuwe samenwerking meer aan te gaan met Israëlische wapenbedrijven.
 

Rik Torfs had de belofte gemaakt dat hij bij de uitvoering van zijn rectorschap meer openbaarheid van bestuur en meer dialoog wil en dat er een grotere deelname aan maatschappelijk debat moet zijn. Op dit moment is onze eis ondertekend door 15 organisaties en hebben we een redelijk maatschappelijk draagvlak. Daarom geven we ook een signaal dat we dialoog verwachten met het rectoraat. (Lees hier alles over de campagne) Ondertussen heeft Rik Torfs alvast laten weten dat hij met ons in gesprek wenst te gaan. Wanneer precies, moet nog bevestigd worden.
 

Wordt vervolgd.
 

Teken ook de petitie.
 

(foto’s door Koen Ooms)

 


No votes yet