99 keer internationale solidariteit op de intal-startdag

Ook de intal-partners uit de Filippijnen, de DR Congo en Palestina tekenden present.


Op zaterdag 26 september kwamen 99 intal-vrijwilligers samen om het nieuwe werkjaar op gang te trekken. Een videoboodschap van onze partners, workshops, informele momenten, campagnes, intal.be en fondsenwerving stonden op het menu. Als dessert was er een Filippijnse maaltijd voorzien.


't Was weer druk in de Haachtstesteenweg 53 op zaterdag 26 september. Naar jaarlijkse gewoonte trapte intal het jaar op gang in aanwezigheid van zijn leden en vrijwilligers. Net geen honderd actieve jongeren (en minder jongere) tekenden present. Voertaal? Nederlands, Frans en verschillende mondjes Engels, Spaans, Arabisch, Tagalog en noem maar op.

De centrale workshop had de titel 'Globalize Solidarity' mee gekregen. Dat dit geen loze slogan was, werd duidelijk toen de intal-partners uit Palestina, de Democratische Republiek Congo en de Filippijnen ons toespraken via een videoboodschap die werd opgenomen tijdens de partnerontmoeting in de Filippijnen van augustus 2009.

Na de pauze konden de aanwezigen hun mening geven over verschillende terreinen waarop intal actief is. Dit ging van de campagnes rond de Filippijnen, Palestina en de DR Congo over de website en de fondsenwerving tot de werking rond Latijns-Amerika en de reis naar Venezuela die op het programma staat.

Alles werd afgerond met een heerlijke Filippijnse maaltijd en gesprekken die tot in de late uurtjes, en op andere lokaties, verder gezet werden.

We voegen hieronder enkele sfeer-beelden toe en als je ook de smaak te pakken krijgt, aarzel dan niet om contact met intal op te nemen en je als lid aan te sluiten.

Lees ook het verslagje van Stefanie, van intal Gent , over de startdag!


No votes yet