Flashmob for Peace - Nationale Intal Actie

20/05/2012 - 12:15
20/05/2012 - 13:30

Na het vormingsweekend over de crisis en het Fiesta intal, is het ook tijd om allemaal gezamelijk op straat te komen. Op basis van de enquête die we in december organiseerde werd in samenspraak met de dagelijkse leiding en de werkgroep 'Nationale Actie' onderstaande actie uitgewerkt voor zondag 20 mei 2012! Schrijf je nu in op http://www.intal.be/nationaleactie2012


De Nationale Actie op 20 mei 2012

Op 20 & 21 mei gaat in Chicago een NAVO-top door, waar de NAVO onder andere besluiten zal nemen over hoe men zal omgaan met het veranderde politieke landschap in het Midden-Oosten & de Maghreb, wat haar positie tegenover China & Rusland is en haar positie als sterkste militaire macht van de wereld wil bevestigen. Een korte analyse (door de NAVO zelf) van wat er op de agenda staat kan je hier vinden: "Nato's Chicago Summit: A thorny agenda". Daarom organiseert intal op zondag 20 mei een nationale actie die het bestaan en de rol van de Navo afkeurt.

Door een combinatie van een flashmob & actietheather zullen we de NAVO isoleren en de belangen die ze verdedigt onthullen. Om deze actie te laten lukken moeten we met minstens 230 intallers zijn. We rekenen hiervoor op alle intal-leden, en op jullie als verantwoordelijken in het bijzonder om de leden te mobiliseren.

195 landen in de wereld zullen door een intaller vertegenwoordigd worden en ook de 'tegenpartij', de NAVO, heeft een 30-tal vertegenwoordigers nodig. Voeg daar nog een aantal mensen voor de logistieke ondersteuning aan toe en je snapt dat we een groot aantal van de intallers willen mobiliseren.

En wat moet ik doen?

Allereerst schrijf je je in op de volgende site: http://www.intal.be/nationaleactie2012. Je kiest het land dat je wilt vertegenwoordigen uit de lijst van nog beschikbare landen en wij bezorgen je op de dag zelf een vlag van dat land. Heb je zelf al een vlag van het land dat je koos? Super, laat het even weten op lars.van.densen@telenet.be!

Tijdens de actie zelf zullen we met actietheater de Beurs inpalmen. Geen zorgen, we bezorgen je meer specifieke instructies op voorhand: een filmpje waarbij enkele vrijwilligers voordoen wat er zal gebeuren zal in de week van 7 mei in jullie mailbox terechtkomen. Om jullie te motiveren geven we nog een filmpje mee van de vorige Nationale Actie van intal. In 2008 namen we de trappen van de Beurs in om de inzet van Belgische F-16's in Afghanistan aan te klagen.

Praktisch

Op zondag 20 mei om 12u15 spreken we af achter de Beurs in Brussel. De actie zelf neemt maximum 1 uur in beslag.

Heb je zin om een handje toe te steken in de voorbereiding? Stuur een mailtje naar Lars.van.densen@telenet.be, er zijn genoeg taken op de dag zelf en in de voorbereiding waarmee we hulp nodig zullen hebben!

We rekenen op jullie participatie om van deze actie een waar succes te maken!

"Deze actie wordt ondersteund door Vrede vzw"