Filmbrunch 'The Idol' - Antwerpen

zingen onder apartheid?

27/01/2019 - 11:00
27/01/2019 - 13:00


De Israëlische zangeres Netta won in 2018 het Eurovisiesongfestival. “Volgend jaar vieren we samen diversiteit in Jeruzalem!” zei ze trots. Hoezo? Israël schendt al 70 jaar de rechten van de Palestijnen en bouwt in sneltempo nederzettingen op Palestijnse grond. Op verschillende plaatsen in Europa wordt campagne gevoerd opdat het eurovisiesongfestival niet plaats zou vinden in Israël. Ook in België: Geen eurosong onder apartheid!

In kader van de campagne nodigt intal Antwerpen u uit voor een uitzonderlijke filmlunch met de film 'The Idol'.

Programma: Film, met nabespreking gevolgd door heerlijke veggie lunch.

Inkom: €7 (film + lekkere veggie lunch)

Reservatie vóór 22 januari via antwerpen@intal.be (beperkte plaatsen)

The Idol:

Biografie over Mohammad Assaf, winnaar van de Arabische versie van Idols. Hij groeide op in de Gazastrook en was samen met zijn zusje al vroeg bezig met muziek, optredend op bruiloften. Maar zijn leven veranderde toen hij meedeed aan ‘Arab Idol’ in Egypte. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder officiële uitnodiging voor zelfs maar een auditie.

The Idol vindt een slimme balans tussen lyriek en realisme; tussen hapklare dromen en een oprecht drama. Goed getroffen zijn de twijfels en paniek die de ster-in-wording overvallen. Bekijk de trailer hieronder.

Meewerken met intal? Sluit je hier aan.

affiche brunch