Edita Burgos getuigt over mensenrechtensituatie in de Filippijnen

startschot van Stop de Killingscampagne

17/11/2009 - 19:30
17/11/2009 - 22:00

Op dinsdag 17 november lanceren we samen met Edita Burgos, moeder van de verdwenen Filippijnse activist Jonas, de Stop the Killingscampagne. In aanloop naar 10 december zetten we samen met hen de zoektocht in naar haar zoon en de vele andere vermisten ..Doe ook mee met de zoektocht naar Jonas, verspreid affiches, trek een foto met de affiche en kom allen naar de fakkelwake op 10 december!


Jonas Burgos was 37 jaar toen hij verdween. Hij werd op klaarlichte dag ontvoerd in een shoppingmall in het centrum van Manila. Het voertuig waarmee hij weggevoerd was werd later teruggevonden in een militair kamp.

Jonas Burgos is maar één van de vele honderden activisten die zijn verdwenen sinds president Arroyo in 2001 aan de macht kwam, maar de afgelopen jaren is zijn verdwijning een echt symbooldossier geworden voor de politieke repressie in de Filippijnen. We hebben het dit jaar dan ook gekozen als onderwerp van onze Stop the Killings campagne en onze traditionele actie op 10 december, de internationale mensenrechtendag. Lees hier meer over de zaak van Jonas Burgos.

Om de problematiek van politieke verdwijningen ook hier een gezicht te geven zullen we de komende maand een uitgebreide opsporingscampagne rond Jonas Burgos op poten zetten. Deze campagne zal officieel worden gelanceerd op 17 november in Brussel, in aanwezigheid van Edita en Jayel Burgos, respectievelijk moeder en broer van Jonas Burgos. Zij zullen het verhaal van hun zoon brengen en benadrukken waarom het belangrijk is dat het ook hier wordt verteld. Afspraak om 19u30 in de Kardijnzaal in de Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel (lokalen van het ACV).

Doe mee met de campagne en de zoektocht naar Jonas en kom allen op donderdag 10 december naar de fakkelwake om 18u30 op het Albertineplein (nabij Centraal station)

 

Meer info op: http://www.intal.be/nl/campagne/stop-killings of www.stopthekillings.be

 

 

 

 

BijlageSize
STARTAVOND_CAMPAGNE_stopthekillings.pdf263.92 KB