Conferentie : De wereld volgens Trump

Analyse van 1 jaar Trump als president van het Amerikaanse imperium

20/01/2018 - 18:30
20/01/2018 - 21:00

Op 20 januari 2017 werd Trump de 45ste president van de Verenigde Staten. Exact een jaar later nodigen we Michel Collon, auteur van het boek 'Le monde selon Trump', uit om een analyse te geven van zijn beleid gedurende zijn eerste jaar als president van het Amerikaanse imperium, voorafgegaan door een korte getuigenis uit Palestina en Venezuela.


Op 20 januari is het een jaar dat Trump president is van de Verenigde Staten. Tijdens zijn eerste jaar heeft hij veel controversiële stellingen gemaakt en acties ondernomen. Was dit te verwachten en is er een verschil met voorgaande administraties?

Om hierop te antwoorden nodigen we Michel Collon uit, auteur van het boek 'Le monde selon Trump' alsook Fiona, die recent in Palestina was en Jonas die laatste zomer in Venezuela was.

Fiona Ben Chekroun van G3W was in Palestina toen de Verenigde Staten aankondigde dat ze Jeruzalem zou herkennen als hoofdstad van Israël en bijgevolg hun ambassade zullen verhuizen naar Jeruzalem. Zij zal ons meedelen wat de impact terplekke was en ons vertellen hoe de Palestijnen zich hiertegen verzetten.

Jonas Boussifet, mederwerken bij CNAPD, was reisde onlangs in eigen naam naar Venezuela, waar recent, 10 december, nog gemeenteraadsverkiezingen plaats hebben gevonden. De Verenigde Staten leggen economische sancties op en dreigen met militair ingrijpen. Jonas zal getuigen hoe de bevolking onder deze dreiging leeft en hoe de verkiezingen zijn verlopen.

Daarna geven we het woord aan Michel Collon. 

Programma:

18.30: deuren open
19.00: Introductie en getuigenis Fiona (Palestina) en Jonas (Venezuela)
19.20: Analyse door Michel Collon
20.00: Q&A met Michel Collon
20.30: Afterdrink en discussie

Het evenement zal doorgaan in de zaal "Kamilou" van Mundo B.

Georganiseerd met de steun van VGC