Blog van Rubendehenauw

Intal weekend te Oud-Heverlee 3-5 september 2010

Gezien ik eerst nog een volleybalwedstrijd moest spelen kwam ik vrijdag pas laat op de avond aan in het station van Leuven waar Mario me opwachtte met de auto. Na een klein kwartiertje rijden verlieten we de asfaltweg en sloegen we een klein, hobbelig paadje in. De Kluis – het jeugdcentrum dat vroeger dienst deed als boswachterhuisje en waar we zouden verblijven – ligt middenin de Oud-Heverleese bossen. Een prachtige locatie waar we in alle rust en vrede zouden kunnen vergaderen en workshoppen.

13 Juli 2010 – Aida Refugee Camp in de Westbank.

‘The Israeli can stop me from moving from one place to another but they can’t stop me from dreaming’, zo getuigt een Palestijns meisje uit het Aida Refugee Camp in één van filmpjes die we zagen tijdens ons bezoek aan het Lajee Center.

Palestina, 12 juli 2010

Goedemiddag België,

Zoals reeds gezegd is er zeer weinig tijd om te bloggen dus ik beperk me tot de belangrijkste zaken en de dingen die mij het meest geraakt hebben.

Palestina solidariteitsreis, 9 juli 2010

Op dag 2 kregen we de gelegenheid om uit te slapen tot 10uur. Dit was meer dan welkom want iedereen was kapot van de lange reis en de emoties die gepaard gingen met de strenge grenscontroles op de luchthaven. Ondertussen kregen we zeer slecht nieuws van Fouad, één van onze medereizigers. Via de telefoon vertelde hij ons dat hij het land niet was binnengeraakt. Men had hem een ganse nacht vastgezet in een cel en denigrerend behandeld alsof hij een zware crimineel was.

8 juli 2010

Dag iedereen,

Het is 15.45. De zon staat hoog aan een staalblauwe hemel en ik zit op het zonneterras van onze hostel. Van hieruit heb ik een prachtig zicht op het oude stadsgedeelte van Jeruzalem. Recht voor mij bevindt zich één van de 3 belangrijke moskeeën van Jeruzlem. Met haar sobere maar heel mooie bouwstijl en gouden koepel vormt zij de parel van dit gedeelte van de stad. Op de achtergrond klinkt het geluid van Arabische muziek. Van hieruit zal ik jullie een eerste verslag brengen van onze reis.

Inhoud syndiceren