Blog van Rechtopterugkeer

Blog de Zaki: Une expérience inoubliable

Du 2 au 18 juillet 2008, au nom de l’unité du scoutisme musulman «les Fourmis», j’ai eu le privilège de partir au Liban avec le groupe Droit au Retour. Nous y avons été confrontés avec la triste réalité du camp de réfugiés Palestiniens de Nahr el Bared.

Luilekkervakantie?

Ik had me voorgenomen dat dit derde jaar op rij gaan werken in de kampen voorlopig het laatste zou zijn. Drie jaar na elkaar, dat is toch mooi? Ik vond dat ik eens een luilekkervakantie nodig had, in de plaats van altijd dat zweten en werken in juli. Maar enkele dagen na mijn terugkeer veranderde ik al van mening. Dit kan ik toch niet doen? Die mensen hebben onze steun toch nodig? Toch meer dan dat ik een zon-zee-strandvakantie nodig heb?

Blog van Karen die er vorig jaar in Ein el Helweh ook al bij was

 

Wahiba (franstalig) aan het woord in het Nederlands! (een dikke proficiat daarvoor)

We hadden
een ongelooflijke reis in het Midden Oosten, in een Palestijns
vluchtelingenkamp met naam Nahr el Bared in Libanon. Ik kwam aan en
kreeg een speciale verwelkoming: ik had voorrecht van de
metalendetector aan het checkpoint van het kamp en ook het fouilleren
van mijn koffers door de erg onvriendelijke Libanese soldaten. Maar
van de Palestijnen kreeg ik een hartelijk welkom. Daarna een
wandeling in het kamp, alles maar dan ook alles is plat

Hallo daar!

Dit is het verhaal van Evy Callebaut, terug van werkkamp in het Palestijnse kamp Nahr el Bared

Zo'n twee weken geleden maakte ik de overstap van de heetste zon die ik ooit trotseerde naar het wisselvallige, sombere België. Ik wist redelijk snel de draad terug op te pikken. Eerder had ik het gevoel gehad, tijdens het verblijf in Nahr el Bared, dat het moeilijk aanpassen zou worden eenmaal terug thuis. Ik leefde toen met angst om terug te keren en hier gewoon mijn onvoorstelbaar luxeleven verder te zetten.

Het leven zoals het is

betoging in het kamp

Vorige dinsdag hebben we betoogd voor het gebouwtje van de UNRWA, samen met een kleine honderd Palestijnen. Het was het eerste protest tegen de laksheid waarmee de situatie in het kamp wordt aangepakt. De oproep om te betogen was gelanceerd door het Volkscomité. Met onze groep Belgen en Palestijnen hebben we de belangrijkste eisen van de kampbewoners op kartonnen borden gezet. Wahiba en Maha maakten ook een mooi plakkaat : eenheid België - Palestina. Met onze borden liepen we door het kamp. Dat had veel bijval bij de bewoners want de woede is hier zeer groot.

werk werk werk!

welkom in Naher El Baret

Inhoud syndiceren