"F-16 uit Libië"-campagne-bom bijna klaar | update 15/07

Op 15/07 zijn er nog enkele fotootjes toegevoegd. De "F-16 uit Libië"-campagne-bom is klaar!

Stap voor stap ontwikkelt de campagne "F-16's uit Libië" zich. Vorige week lag de focus op de lancering en de on-line initiatieven. Ondertussen zijn ook de eerste petitie-bladen binnen gekomen.

Patricia, intal-lid uit Brussel, ging met de petitie aan de slag aan de metro Stockel. Vandaag kwam ze het resultaat binnen brengen. Opnieuw 3 Kamerleden die hun handtekeningen mogen verwachten. Tussendoor strikte ze ook nog 3 nieuwe vrijwilligers die met de campagne aan slag gaan en ook intal-lid willen worden.

De campagne begint ook zijn weg te vinden bij verschillende organisaties. De "Femmes pour la Paix" uit Brussel beslisten om de campagne te steunen en ook Geneeskunde voor het Volk in Schaarbeek en Marcinelle gaan ermee aan de slag. Laat dit een warme oproep zijn voor alle organisaties die zich verzetten tegen de oorlog van de Navo tegen Libië.

Ondertussen bereiden we ook een grote slag voor op verschillende festivals. Er zijn al plannen voor de Gentse Feesten, Sfinks, Marktrock en Esperanzah. Maar een festival is iets speciaal. Je kan best een blikvanger hebben om de aandacht te trekken. Dat moesten we geen twee keer zeggen tegen Heleen, Charlotte, Hind, Kasper en Mauricio. Deze middag gingen ze aan de slag om een bom na te maken waarmee de Belgische F-16's met de regelmaat van de klok Libië bombarderen. Het gaat over de AIM-120 AMRAAM. De campagne-bom is 3.66 m lang en kan in 4 delen gedemonteerd worden, hieronder enkele foto's.

Als je zelf een actie wil opzetten, naar een festival wil gaan om handtekeningen op te halen, .... en je wil de campagne-bom gebruiken, laat het ons dan weten. Je gaat zeker veel bekijks hebben. Niet?

 

Hind, Heleen en Charlotte werken aan de neus van de bom.

Mauricio en Heleen pakken de vleugels onderaan de bom onder handen.

Kasper werkt aan de begeleidende informatie. We komen zo te weten dat onze moedige F-16-piloten deze bommen afvuren vanop maximum 75 km afstand.

Dat begint er al op te lijken. Morgen leggen we de laatste hand.

Vandaag is het morgen. Vandaag komen de details aan de beurt.

Alle onderdelen zijn er. Nu nog het slotakkoord ....

... en de HHMCK - 2011 staat in elkaar.

In Libië kennen ze dit type als de AIM-120 AMRAAM. Het kost 340.000 $ per stuk, weegt 152 kg, is 3.66 m lang, heeft een spanwijdte van 0.526 m, is 0.176 m dik, draagt een explosief van 23 kg (scherfgraat) met zich mee, vliegt met een snelheid van Mach 4 en heeft een bereik van 75 km. Dagelijks mogen de Libiërs ongeveer 2 van deze raketten van het Belgische leger in ontvangst nemen. Ze worden natuurlijk zéér precies afgeleverd.

Average: 5 (3 votes)